Diákok, tanárok és szülők alkottak élőláncot az oktatásért; Budapesten tömött sorok, vidéken is példátlan az összefogás

Diákok az oktatás helyzetének javítása érdekében szervezett országos élőláncon Jászberény belvárosban 2022. november 18-án.
Diákok az oktatás helyzetének javítása érdekében szervezett országos élőláncon Jászberény belvárosban 2022. november 18-án. Fotó: Facebook/Jászsági Térségi Tv

Az oktatás fejlesztését, a pedagógusok megbecsülését követelve alkottak élőláncot diákok, tanárok, szülők Budapesten és vidéken péntek reggel az Egységes Diákfront és a Pala Mozgalom szervezésében.

Az országos tiltakozó akció részeként a fővárosban a Kossuth Lajos térről indulva alkottak élőláncot.

A demonstráció résztvevői a „Ki fog holnap tanítani?”, „Szabad oktatást!”, „Nincs pedagógus, nincs jövő.” feliratú molinókat tartották a magasba. Sok résztvevő kezében az oktatás fejlesztéséért tartott demonstrációk jelképévé vált kockás inget mintázó zászló volt látható.

“Nem megyünk suliba, mert tanulni akarunk!”Pénteken reggel ismét élőláncot alkottak a diákok Budapesten. A lánc most…

Posted by 24.hu on Friday, November 18, 2022

A tüntetők a „Szabad ország, szabad oktatás!”, „Nincs tanár, nincs jövő!” és a „Fizessétek ki a tanárainkat!” rigmusokat skandálták.

Az állami MTI propaganda-hírügynökség tendenciózusan olyan tudósításokat és fotókat közöl a témában, amelyek igyekeznek minimális méretűnek láttatni a pedagógusok és diákok megmozdulásait, de aki pl. a Facebook keresőjét használja, tömegével találhat ennek ellentmondó beszámolókat az ország minden pontjáról:

Jászberényi diákok is csatlakoztak az Országos Élőlánc demonstrációhoz. Az oktatás helyzetének javítása érdekében ma…

Posted by Jászsági Térségi Tv on Thursday, November 17, 2022

Nem adom a lányaim jövőjét☝️Mi is csatlakoztunk az Országos Élőlánc-Szigetszentmiklós eseményhez, hogy újra megüzenjük…

Posted by Éva Kocsis on Friday, November 18, 2022

SZUPER élőlánc, majd éneklés volt Vácon reggel. Köszönjük a főszervezőknek!Minden egyes ember részvétele fontos, ma áttört egy fal ebben a kisvárosban❤️

Posted by Mester Bori on Friday, November 18, 2022

Kapcsolódó hírek