Időjárás

Riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat több megyére

Bulvár

Orbán Viktor azon vihog a TikTok-on, hogy megbénította Budapest közlekedését a havazás

Időjárás

Megszünteti a kormány az Országos Meteorológiai Szolgálatot

Megszólalt a NATO-főtitkár a lengyelországi rakéta becsapódásról

Jens Stoltenberg szerint nincs jele annak, hogy Lengyelországot szándékos támadás érte volna.

RövidenRöviden
A pusztítás helyszíne a lengyel rendőrség fotóján.
A pusztítás helyszíne a lengyel rendőrség fotóján. Fotó: Twitter/Polska Policja

Nincs jel arra, hogy a keddi kelet-lengyelországi robbanás szándékos támadás eredménye lenne, és arra sem, hogy Oroszország katonai offenzívát indítana a NATO ellen – jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szerdai sajtónyilatkozatában.

Stoltenberg a NATO-tagállamok nagykövetei részvételével tartott rendkívüli tanácskozást követő sajtótájékoztatón elmondta: az előzetes elemzések szerint az incidenst valószínűleg egy ukrán légvédelmi rendszer rakétája okozta, amelyet azért lőttek ki, hogy megvédjék az ukrán területet az orosz cirkálórakétáktól.

„Ez nem Ukrajna hibája volt, Oroszország viseli a végső felelősséget, mivel folytatja az Ukrajna elleni illegális háborúját”

– hangsúlyozta a főtitkár, hozzátéve hogy az eset kivizsgálása még folyamatban van, és meg kell várni a végeredményét. Felhívta a figyelmet, hogy a NATO az ukrajnai háború kezdete óta fokozta a készenlétet a szövetség keleti szárnyán.

„Oroszországnak abba kell hagynia ezt az értelmetlen háborút, a NATO pedig továbbra is támogatni fogja Ukrajna jogát az önvédelemhez – jelentette ki Stoltenberg.

Közölte továbbá, hogy több szövetséges tagállam is bejelentette, hogy kész növelni a légvédelmi eszközök mennyiségét Ukrajnának, erről még a szerdai nap folyamán tanácskoznak az érintett országok.

Ezek is érdekelhetnek

Aggódnak a NATO-országok külügyminiszterei az Orbán-Putyin találkozó miatt

Putyin emberei elindultak a NATO-csúcsra

Beállt az agyhalál: a Fidesz-KDNP nem támogatja a svédek NATO-csatlakozását, mert nem tetszett nekik egy film a svéd köztévében

Szijjártó, miután ruszki gazdája eligazította: nemzeti érdek a stabil, korrekt együttműködés Oroszországgal

Medve támadt vadászokra az erdélyi Beszterce-Naszód megyében

NATO-vezető: Oroszország nem fog megállni Ukrajnánál