Szentkirályi Alexandra szerint a kormány minden egyes munkahelyért meg fog küzdeni

Szentkirályi Alexandra szerint a kormány minden egyes munkahelyért meg fog küzdeni
Fotó: Facebook/Szentkirályi Alexandra

A magyar kormány minden egyes magyar munkahelyért meg fog küzdeni, és mindent megtesz azért, hogy az elmúlt tizenkét évben létrehozott egymillió munkahely megmaradhasson

– magyarázta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szerencsen, sajtótájékoztatón, amit egy olyan cukrászdában tartott, amely „sikeresen regisztrált az energiatámogatási programra”.

Kiemelte: a kormány számára nagyon fontos az, hogy akkor, amikor egész Európa szenved „ettől a bizonyos szankciós energiafelártól vagy a szankciós inflációtól, akkor mi ott álljunk az emberek mellett”. Hozzátette, ezt teszik például a rezsicsökkentés egy formájának fenntartásával, az árstopokkal, a kamatstopppal és a benzinstoppal.

A vállalkozások védelme is fontos a kormány számára, hiszen ezek a kis- és középvállalkozások rengeteg magyar embernek adnak munkát – fogalmazott Szentkirályi.

Amikor a kormány döntött az energiatámogatási programról, azt tartotta szem előtt, hogy ezek a munkahelyek meg tudjanak maradni. Emiatt a támogatás elnyerésének egyik feltétele, hogy a munkahelyek minimum 90 százalékban megmaradjanak – jegyezte meg. A programra, amellyel az év utolsó három hónapjára nyerhető el 50 százalékos rezsitámogatás, december 15-ig lehet regisztrálni, és december 26-ig lehet benyújtani a pályázatot.

Érdekes mindenesetre, hogy az a magyar kormány, amely „minden egyes magyar munkahelyért meg fog küzdeni”, idén nyáron katás egyéni vállalkozók tömegeinek nehezítette meg az életét egyik napról a másikra, amikor is gyakorlatilag kinyírta a rendkívül kedvező, sokak által használt adózási formát. Hogy azok az emberek, akik az erőből, lendületből átnyomott katatörvény hatására kényszerültek életük áttervezésére, mennyire érzik úgy, hogy értük is küzd a kormány, azt nem tudni.

Kapcsolódó hírek