Közlekedés

Felszállnak a Gripenek, figyelmeztetést adott ki a Magyar Honvédség

Bűnügy

Valami készült október 23-ára, alkotmányos rend elleni szervezkedéssel gyanúsítanak egy férfit

Bűnügy

Megszólalt a Szegeden történt gyilkosság gyanúsítottja

Szentkirályi Alexandra szerint a kormány minden egyes munkahelyért meg fog küzdeni

Szentkirályi Alexandra
Fotó: Facebook/Szentkirályi Alexandra

A magyar kormány minden egyes magyar munkahelyért meg fog küzdeni, és mindent megtesz azért, hogy az elmúlt tizenkét évben létrehozott egymillió munkahely megmaradhasson

– magyarázta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szerencsen, sajtótájékoztatón, amit egy olyan cukrászdában tartott, amely „sikeresen regisztrált az energiatámogatási programra”.

Kiemelte: a kormány számára nagyon fontos az, hogy akkor, amikor egész Európa szenved „ettől a bizonyos szankciós energiafelártól vagy a szankciós inflációtól, akkor mi ott álljunk az emberek mellett”. Hozzátette, ezt teszik például a rezsicsökkentés egy formájának fenntartásával, az árstopokkal, a kamatstopppal és a benzinstoppal.

A vállalkozások védelme is fontos a kormány számára, hiszen ezek a kis- és középvállalkozások rengeteg magyar embernek adnak munkát – fogalmazott Szentkirályi.

Amikor a kormány döntött az energiatámogatási programról, azt tartotta szem előtt, hogy ezek a munkahelyek meg tudjanak maradni. Emiatt a támogatás elnyerésének egyik feltétele, hogy a munkahelyek minimum 90 százalékban megmaradjanak – jegyezte meg. A programra, amellyel az év utolsó három hónapjára nyerhető el 50 százalékos rezsitámogatás, december 15-ig lehet regisztrálni, és december 26-ig lehet benyújtani a pályázatot.

Érdekes mindenesetre, hogy az a magyar kormány, amely „minden egyes magyar munkahelyért meg fog küzdeni”, idén nyáron katás egyéni vállalkozók tömegeinek nehezítette meg az életét egyik napról a másikra, amikor is gyakorlatilag kinyírta a rendkívül kedvező, sokak által használt adózási formát. Hogy azok az emberek, akik az erőből, lendületből átnyomott katatörvény hatására kényszerültek életük áttervezésére, mennyire érzik úgy, hogy értük is küzd a kormány, azt nem tudni.

Ez is érdekelhet:
Bombafenyegetés miatt szálltak fel a Gripenek

Szentkirályi Alexandra úgy tudja, nem egyeztetett Vitézy Dáviddal az – úgy tudja: – „döntése” előtt

Egy kávézó teraszán kapták el Szentkirályi Alexandrát, Deutsch Tamás közben igyekezett köddé válni

Óriásit vergődött Szentkirályi egy hőmérővel, Karácsony Gergely visszakézből tette helyre

Email fiókja buktatott le egy 23 éves férfit, súlyos fotókat tárolt a mobilján

Már két kutatás szerint is népszerűbb a Tisza a Fidesznél

Karácsony: vége a színjátéknak, Vitézy Dávid a Fidesz, a NER és a hatalom jelöltje