Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Kiderült: a jelentkezők 36 százaléka alkalmatlan határvadásznak

Orbán Viktor miniszterelnök (k) beszédet mond a határvadász ezred megalakulása alkalmából tartott ünnepségen, az első határvadászok eskütételén a Készenléti Rendőrség budapesti központjában 2022. szeptember 9-én.
Orbán Viktor miniszterelnök (k) beszédet mond a határvadász ezred megalakulása alkalmából tartott ünnepségen, az első határvadászok eskütételén a Készenléti Rendőrség budapesti központjában 2022. szeptember 9-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A határvadász szolgálatra jelentkezők több mint harmada, 100-ból 36 ember alkalmatlan: vagy a felvételi követelményeknek nem felel meg, vagy az alkalmassági vizsgálaton, illetve a vizsgán bukik el – írta meg a hvg.hu szombaton a rendőrséghez benyújtott közérdekű adatigénylésre kapott válaszok nyomán.

Az adatok szerint október 10-ig mindössze 2077-en jelentkeztek a szerződéses határvadász képzésre, 1265 fő alkalmassági vizsgálata zárult le, 811-en szereztek megfelelő minősítést, ők le is tették az esküt. Az egészségi, pszichológiai és fizikai alkalmasságin vagy a vizsgán 454-en buktak meg, ami közel 36 százaléka az 1265 főnek.

A hvg.hu rámutat, hogy a nagy erőkkel zajló toborzás dacára lassabban gyarapszik a határvadászok száma a vártnál. Érdeklődőből ugyanakkor nincs hiány, ami talán annak is betudható, hogy nyolc általános és büntetlen előélet elegendő a jelentkezéshez, a melóval pedig havi bruttó 400 ezret lehet keresni.

Kapcsolódó friss hírek

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten