Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

A Mi Hazánk kihisztizné, hogy ne kerülhessen szivárványos zászló középületre

Novák szerint lealacsonyítja a nemzeti lobogót, ha kitűzik mellé „egy megosztó mozgalom zászlaját”.

Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke, honvédelmi kabinetjének elnöke beszédet mond a párt megemlékezésén a budapesti Corvin közben az 1956-os forradalom és szabadságharc 66. évfordulóján, 2022. október 23-án.
Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke, honvédelmi kabinetjének elnöke beszédet mond a párt megemlékezésén a budapesti Corvin közben az 1956-os forradalom és szabadságharc 66. évfordulóján, 2022. október 23-án. Fotó: MTI/Soós Lajos

Társadalmi nyomással érné el a Mi Hazánk Mozgalom, hogy tiltsák meg a szivárványos zászló középületekre tűzését – mondta el csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Novák Előd, a szélsőjobboldali párt alelnöke, frakcióvezető-helyettese, gyakorlott szivárványoszászló-leszedő.

A politikus kifejtette: a parlament igazságügyi bizottságában egyetlen másik párt képviselője sem támogatta, hogy az Országgyűlés napirendjére tűzzék erre vonatkozó törvényjavaslatát, ezért élnek a nyomásgyakorlás ezen eszközével.

Novák Előd szerint lealacsonyítja a magyar nemzeti lobogót, ha kitűzik mellé „egy megosztó szexuális mozgalom zászlaját”, ráadásul az utóbbi években rendszeresen került úgy polgármesteri hivatalok homlokzatára ez a jelkép, hogy a képviselő-testület nem is támogatta a kihelyezését.

A rendőrség rendre nem lép az ilyen esetekben, holott nemzeti jelkép megsértése mellett – a lakosság megbotránkoztatása okán – garázdaság miatt is indíthatott volna eljárásokat az ilyen ügyekben – szomorkodott Novák az MTI híre szerint.

Hangsúlyozta: a szivárványos zászló kitűzését éppúgy betiltanák, mint a „homoszexuális propagandafelvonulásokat”, elutasítva e téren „Gyurcsányék támogató és Orbánék tűrő politikáját” is.

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt