Navracsics megint bemondta, hogy most már tényleg mindjárt jönnek az EU-s pénzek

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter beszédet mond a Somogy megyei polgármesterek és jegyzők siófoki tanácskozásán 2022. november 8-án.
Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter beszédet mond a Somogy megyei polgármesterek és jegyzők siófoki tanácskozásán 2022. november 8-án. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Magyarországnak minden esélye megvan arra, hogy még ez év végéig megkösse a kohéziós és a helyreállítási alap pénzeinek folyósításához szükséges partnerségi megállapodásokat az Európai Bizottsággal – magyarázta a területfejlesztési miniszter kedden Siófokon.

Navracsics Tibor a Somogy megyei polgármesterek és jegyzők tanácskozásán azt mondta: „időarányosan jól állunk”, az Európai Bizottság november második felében meghozhatja az aláíráshoz nélkülözhetetlen döntéseket, és a források már jövőre megnyílhatnak Magyarország előtt.

A tervek szerint 2023-ban 560-561 milliárd, 2024-ben 747 milliárd, 2025-ben 1047 milliárd forint érkezne Magyarországra a még hivatalos 374-375 forint-euró árfolyamon számolva – jegyezte meg a politikus.

Kapcsolódó hírek