Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Tovább szakad az euró, a dollár, miután kiderült: addig nem jön uniós pénz, amíg Orbánék ellopják

A 413 forintos euró is megvolt szerdán.

Orbán Viktor miniszterelnök és Mészáros Lőrinc, a Puskás Akadémia elnöke a felcsúti Puskás Akadémia Pancho Aréna első hivatalos mérkőzése után 2014. április 21-én.
Orbán Viktor miniszterelnök és Mészáros Lőrinc, a Puskás Akadémia elnöke a felcsúti Puskás Akadémia Pancho Aréna első hivatalos mérkőzése után 2014. április 21-én. Fotó: MTI/Beliczay László

A 413 forintos euró-árszint is elesett szerda délután, ezzel újabb 1,3%-os gyengülésben van ma a forint – írja a Portfolio. A dollárhoz mérten is rekord gyenge a magyar valuta: 406,4 forintba kerül egy dollár ezekben a percekben.

A tegnapit követő újabb nagy esésben bizonyára közrejátszik a friss hír, miszerint az Európai Parlament (EP) nagy többséggel elfogadta azt az álláspontot, mely szerint az Unió addig ne küldjön pénzt Magyarországra, amíg azt Orbán bármikor ellophatja. Erről Molnár Csaba, a DK EP-képviselője számolt be a Facebook-oldalán.

Molnár emlékeztetett, a helyreállítási terv milliárdjairól van szó, és arról, hogy a magyar kormány továbbra sem ad semmilyen garanciát arra, hogy „ez a rengeteg pénz valóban oda kerül, ahová való”: a magyar embereknek, kisvállalkozásoknak, önkormányzatoknak. „Ideje, hogy Orbán komolyan vegye: addig tényleg nincs pénz, amíg csak a lopás számít neki” – olvasható a bejegyzésben.

Friss hír!Elfogadta az Európai Parlament, hogy az Unió addig ne küldjön pénzt, amíg azt Orbán bármikor ellophatja a…

Posted by Dr. Molnár Csaba on Wednesday, July 6, 2022

Az állásfoglalásban az EP-képviselők egészen pontosan arra biztatták az Európai Bizottságot és a tagállamokat, hogy „ne bocsátkozzanak politikai alkudozásba azokkal a tagállamokkal, amelyek visszaélnek nemzeti vétójukkal”, és „mindaddig tartózkodjanak a magyar nemzeti helyreállítási terv jóváhagyásától, amíg Magyarország teljes mértékben eleget nem tesz a rendeletben meghatározott valamennyi kritériumnak”.