Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Kiszivárgott fotók: Matolcsy fiáék laknak a közpénzből vásárolt 1,3 milliárdos luxusvillában

„Apu vedd meg nekem a várost.”

Kiszivárgott fotók: Matolcsy fiáék laknak a közpénzből vásárolt 1,3 milliárdos luxusvillában
Fotók: Facebook/Hadházy Ákos

Matolcsy György jegybankelnök aranygyereke, Matolcsy Ádám és családja lakik abban az 1,3 milliárd forintot érő budai luxusvillában, amit a Magyar Nemzeti Bank egyik alapítványa eredetileg „kutatóközpontnak” vásárolt – írja Facebook-oldalán Hadházy Ákos, fotókat is mellékelve a véletlen lebukásról.

Az óvatlan kérkedő fotók Matolcsy Ádám feleségének Instagram-oldaláról származnak, és a patinás villaépület ablakairól egyértelműen beazonosítható a helyszín.

„Home, sweet home”, azaz otthon, édes otthon

– ezzel a képaláírással tette egyértelművé a nő a követői számára, hogy nem vendégségben járnak, hanem ők bizony a saját otthonuknak tekintik a korábban közpénzből megvásárolt luxusépületet.

Itt a bizonyíték: MATOLCSY GYÖRGY FIA, ÁDÁM LAKIK ABBAN AZ 1,3 MILLIÁRD(!) FORINTOT ERŐ PALOTÁBAN, AMIT A NEMZETI BANK…

Posted by Hadházy Ákos on Wednesday, February 16, 2022

Hadházy az előzmények kapcsán azt írta, a villát még 2015-ben vette az MNB alapítványa, „leginkább abból a gigantikus nyereségből, amit a devizahitelek forintosításakor szerzett”. Majd néhány év múlva papíron továbbadták, most Matolcsy Ádám barátjának Felis nevű magántőkealapjának érdekeltségébe tartozik.

„Száraz István könnyen megvehette az ingatlant, mert a cége a Nemzeti Banktól rendszeresen kap milliárdos megrendeléseket kommunikációs munkákra” – írja a független országgyűlési képviselő, felidézve, hogy korábban még „csak” Matolcsy Ádám híres Porsche-gyűjteményének egyik ott fellelt darabja, valamint a baráti tulajdonos alapján lehetett arra következtetni, hogy a jegybankár-gyerek héderezik a „kutatóközpontban”.

„Most viszont már biztosan tudható, hogy Matolcsy Ádám használja a devizahitelesek vérén vásárolt luxus ingatlant. Néhány hét múlva választások lesznek, ilyen egyszerű dologról is dönteni kell: jó-e nekünk, hogy Matolcsy Ádám egy kutatóközpontban lakik?” – összegzett Hadházy.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz