Baranyi visszaszólt a sajtószabadságról pampogó fideszesnek: „a Pesti Srácoknak nevezett oldal a szennymédia iskolapéldája”

Baranyi Krisztina.
Baranyi Krisztina. Fotó: Facebook/Baranyi Krisztina

Pénteki minibotrány volt, hogy Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere nem válaszolt a Pesti Srácok propagandistájának kérdéseire az ATV egyik műsorában.

Az elegánsnak valóban nem nevezhető, de érthető eljáráson a fideszes siserehad aztán annyira bepörgött, hogy egymás szájából kezdték kikapkodni a „sajtószabadságot követelő” gondolatokat, egy percig sem törődve azzal, hogy amit Baranyi tett, az a kormánypártiak üzemszerű működése: Orbán Viktor pl. emberemlékezet óta nem ad interjút a kormányfüggetlen médiának, a Magyar Hang újságíróit pedig egyenesen be sem engedik a kormány sajtórendezvényeire.

Baranyi most Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség államtitkárának áriájára válaszul azt írta:

„Az ötvenhatosokat meggyalázó névbitorlással Pesti Srácoknak nevezett oldal a szennymédia iskolapéldája.”

A kerületi polgármester arról is felhomályosította: „A kormánypárti nyilvánosságban különösen elterjedt nézet, hogy minden sajtótermék valamelyik politikai erőhöz tartozik, valójában mindegyik a politikai küzdelem eszköze. Akadnak jobbak és rosszabbak, de ténylegesen független egy sem. Ez a hamis, megtévesztő és éppen a sajtószabadságot aláásó rendkívül káros narratíva a gyökere annak a tévedésnek, amely alapján Ön a sajtó és így a nézők, olvasók megsértését látja akkor, amikor úgy döntök, hogy pártpropagandistáknak és főleg szennymédiának nem nyilatkozom.”

Baranyi teljes posztja a Facebook-oldalán olvasható:

Válasz Fürjes Balázsnak , a Miniszterelnökség államtitkárának a szabadságjogok védelmébenTisztelt államtitkár…

Posted by Baranyi Krisztina on Sunday, November 6, 2022

Kapcsolódó hírek