Baleset

Káosz, tömegbaleset az M7-esen Velencénél, több tucat jármű érintett

Bűnügy

Bizonyíték került elő arról, hogy Orbán Viktor döntött a pedofil igazgató kitüntetéséről

Belföld

Itt van Magyar Péter nagy bejelentése

Szürreális jelenet az ATV-ben: Baranyi Krisztina nem válaszolt a Pesti Srácok propagandistájának kérdéseire

„Csodálom is, hogy ez a televízió egyáltalán beenged ide ilyen embereket” – jegyezte meg.

RövidenRöviden
Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere.
Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere. Fotó: Facebook/Baranyi Krisztina

„Kicsit kellemetlen helyzetbe hoztak engem, én régóta hangoztatom, és megfogadtam, hogy propagandamédiának, ócska fizetett propagandistáknak soha nem nyilatkozom, úgyhogy most sem fogom ezt tenni. Én nem tudtam, hogy ön itt lesz, és ha tudom, akkor nem jövök el”

– ezzel kezdett Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere péntek reggel az ATV-n, ahol Krug Emília és Kárász Róbert műsorvezetők mellett harmadikként Szalai Szilárd, a kormánypárti Pesti Srácok munkatársa is kérdezte volna.

Baranyi azonban azt a taktikát választotta, mint egyes szolgáltatók telefonos ügyfélszolgálatosai, akik alkalmi süketté válnak, ha nem a szerződött fél hangját hallják a telefonban:

hiába kérdezett Szalai Szilárd, Baranyi Krisztina ignorálta, viszont miután valamelyik ATV-s megismételte a kérdést, a polgármesterasszony már megválaszolta azt.

A kínos jelenetek körülbelül negyed órán át zajlottak, Krug Emília pedig azzal védekezett, hogy a csatorna minden oldalról hív kérdezőt és politikust, mire Baranyi azt válaszolta, hogy „ez nem oldal, nem sajtó, hanem propagandatermék”.

„Csodálom is, hogy ez a televízió egyáltalán beenged ebbe a stúdióba ilyen embereket, akiknek az újságíráshoz, a szakmához nulla közük van, folyamatosan mindenféle gátlás nélkül hazudoznak és csúsztatnak”

– jegyezte meg a polgármester.

Szerkesztői megjegyzés: függetlenül attól, hogy ki mit gondol a Pesti Srácokról, Baranyi Krisztina magatartása némileg megkérdőjelezhető. Egy végletekig polarizált társadalomban, ahol az egyes táborok lényegében nem is kíváncsiak a másik mondanivalójára és csak a számukra szimpatikus körök híreit fogyasztják, elveszik a teljes kép megismerésének igénye. Az ilyen nemválaszolós elzárkózások, mely egyébként kétségtelenül inkább a kormányoldal sajátja, nem segítenek abban, hogy normalizálódjon a helyzet. Közpénzből fizetett politikusnak egy civilizált világban kötelessége válaszolnia az újságírói kérdésekre, viseljen az bármilyen billogot is.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Orbán Viktor beteg? Elképesztő választ adott a miniszterelnök sajtófőnöke

Újabb botrány: most a hitgyülis ATV-ben mentegették a pedofíliát

Eltűnik a képernyőről Somos András, az ATV Kaleta Gábort mentegető műsorvezetője

Kiállt a melegek gyerekvállalása mellett egy megafonos, majd eltűnt a cikke

Mi történik? Polt Péter kezdeményezte egy MSZP-s téglájuk mentelmi jogának felfüggesztését

Nagy Feró a lánya szüzességének elvesztéséről kezdett magyarázni élő adásban