Szürreális jelenet az ATV-ben: Baranyi Krisztina nem válaszolt a Pesti Srácok propagandistájának kérdéseire

„Csodálom is, hogy ez a televízió egyáltalán beenged ide ilyen embereket” – jegyezte meg.

Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere.
Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere. Fotó: Facebook/Baranyi Krisztina

„Kicsit kellemetlen helyzetbe hoztak engem, én régóta hangoztatom, és megfogadtam, hogy propagandamédiának, ócska fizetett propagandistáknak soha nem nyilatkozom, úgyhogy most sem fogom ezt tenni. Én nem tudtam, hogy ön itt lesz, és ha tudom, akkor nem jövök el”

– ezzel kezdett Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere péntek reggel az ATV-n, ahol Krug Emília és Kárász Róbert műsorvezetők mellett harmadikként Szalai Szilárd, a kormánypárti Pesti Srácok munkatársa is kérdezte volna.

Baranyi azonban azt a taktikát választotta, mint egyes szolgáltatók telefonos ügyfélszolgálatosai, akik alkalmi süketté válnak, ha nem a szerződött fél hangját hallják a telefonban:

hiába kérdezett Szalai Szilárd, Baranyi Krisztina ignorálta, viszont miután valamelyik ATV-s megismételte a kérdést, a polgármesterasszony már megválaszolta azt.

A kínos jelenetek körülbelül negyed órán át zajlottak, Krug Emília pedig azzal védekezett, hogy a csatorna minden oldalról hív kérdezőt és politikust, mire Baranyi azt válaszolta, hogy „ez nem oldal, nem sajtó, hanem propagandatermék”.

„Csodálom is, hogy ez a televízió egyáltalán beenged ebbe a stúdióba ilyen embereket, akiknek az újságíráshoz, a szakmához nulla közük van, folyamatosan mindenféle gátlás nélkül hazudoznak és csúsztatnak”

– jegyezte meg a polgármester.

Szerkesztői megjegyzés: függetlenül attól, hogy ki mit gondol a Pesti Srácokról, Baranyi Krisztina magatartása némileg megkérdőjelezhető. Egy végletekig polarizált társadalomban, ahol az egyes táborok lényegében nem is kíváncsiak a másik mondanivalójára és csak a számukra szimpatikus körök híreit fogyasztják, elveszik a teljes kép megismerésének igénye. Az ilyen nemválaszolós elzárkózások, mely egyébként kétségtelenül inkább a kormányoldal sajátja, nem segítenek abban, hogy normalizálódjon a helyzet. Közpénzből fizetett politikusnak egy civilizált világban kötelessége válaszolnia az újságírói kérdésekre, viseljen az bármilyen billogot is.

Kapcsolódó hírek