Ruszin-Szendi cáfolta a kormány „háborús veszélyhelyzetét”: Magyarországot jelenleg nem fenyegeti közvetlen veszély

Novák Katalin köztársasági elnök (b2) és Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka (b) katonákkal csocsózik a pristinai KFOR parancsnokságon, a Film City tábor Magyar Házában 2022. szeptember 13-án.
Novák Katalin köztársasági elnök (b2) és Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka (b) katonákkal csocsózik a pristinai KFOR parancsnokságon, a Film City tábor Magyar Házában 2022. szeptember 13-án. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Novák Katalin köztársasági elnök, a honvédség főparancsnoka csütörtökön hivatalában fogadta Ruszin-Szendi Romulusz altábornagyot, a Magyar Honvédség parancsnokát és Béres János altábornagyot, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat főigazgatóját.

A mintegy egy órán át tartó megbeszélés után Ruszin-Szendi Romulusz a Sándor-palotában újságíróknak elmondta: jelentést tett a köztársasági elnöknek a Magyar Honvédség helyzetéről.

Az államfő kiemelt figyelmet fordít az ukrajnai háborúra, arra, hogy az milyen hatást gyakorol a magyar emberek mindennapi életére, hogyan befolyásolja a Magyar Honvédség fejlesztési terveit és kiképzését – magyarázta, hozzátéve, a Magyar Honvédségnél is folyamatosan monitorozzák, mi történik a világban, nemcsak keleten, mivel a Balkán is nagyon fontos Magyarország számára.

„Megnyugtató állapotban vagyunk” – jelentette ki, hangsúlyozva:

Magyarországot jelenleg közvetlen veszély nem fenyegeti.

Ez meglepően új és örömteli fejlemény, a kormány ugyanis éppen november 1-ével léptette életbe a legújabb „háborús veszélyhelyzetet” az Ukrajnában fennálló „fegyveres konfliktusra” hivatkozva.

Kapcsolódó hírek