Belföld

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Ruszin-Szendi cáfolta a kormány „háborús veszélyhelyzetét”: Magyarországot jelenleg nem fenyegeti közvetlen veszély

RövidenRöviden
Novák Katalin köztársasági elnök (b2) és Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka (b) katonákkal csocsózik a pristinai KFOR parancsnokságon, a Film City tábor Magyar Házában 2022. szeptember 13-án.
Novák Katalin köztársasági elnök (b2) és Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka (b) katonákkal csocsózik a pristinai KFOR parancsnokságon, a Film City tábor Magyar Házában 2022. szeptember 13-án. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Novák Katalin köztársasági elnök, a honvédség főparancsnoka csütörtökön hivatalában fogadta Ruszin-Szendi Romulusz altábornagyot, a Magyar Honvédség parancsnokát és Béres János altábornagyot, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat főigazgatóját.

A mintegy egy órán át tartó megbeszélés után Ruszin-Szendi Romulusz a Sándor-palotában újságíróknak elmondta: jelentést tett a köztársasági elnöknek a Magyar Honvédség helyzetéről.

Az államfő kiemelt figyelmet fordít az ukrajnai háborúra, arra, hogy az milyen hatást gyakorol a magyar emberek mindennapi életére, hogyan befolyásolja a Magyar Honvédség fejlesztési terveit és kiképzését – magyarázta, hozzátéve, a Magyar Honvédségnél is folyamatosan monitorozzák, mi történik a világban, nemcsak keleten, mivel a Balkán is nagyon fontos Magyarország számára.

„Megnyugtató állapotban vagyunk” – jelentette ki, hangsúlyozva:

Magyarországot jelenleg közvetlen veszély nem fenyegeti.

Ez meglepően új és örömteli fejlemény, a kormány ugyanis éppen november 1-ével léptette életbe a legújabb „háborús veszélyhelyzetet” az Ukrajnában fennálló „fegyveres konfliktusra” hivatkozva.

Felborult egy katonai utánfutós terepjáró az M5-ös autópályán

Második világháborús repeszlőszert találtak az FKF szemétégetőjének salakterében

Előkerült Orbán Gáspár, miután Csádban, egy oszlop mögött dugdosták

Menczer Tamás úgy tudja, egész Brüsszel Orbán Viktor elhallgattatásán dolgozik

Illegális bevándorlókat találtak az M7-es autópályán, egyikük elmenekült

Dőlnek a csontvázak? Nyomoznak a CÖF plakátkampányos cége ügyében