Szijjártó: Magyarország szinte egyedüliként szólal meg a béke hangján a nyugati féltekén

A putyinista magyar külügyér szerint az Orbán-kormánynál jobban senki nem akarja a békét.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a magyar-szerb gazdasági vegyesbizottság ülése után tartott sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2022. március 2-án.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a magyar-szerb gazdasági vegyesbizottság ülése után tartott sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2022. március 2-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Magyarország szinte egyedüliként szólal meg a béke hangján Európában, sőt az egész nyugati féltekén az ukrajnai háborúval kapcsolatban, miközben a többség eszkalációs retorikát alkalmaz

– magyarázta a ruszkibarát magyarországi külügyminiszter szerdán Jordániában.

Szijjártó Péter az Ammáni Biztonsági Fórum nyitó panelbeszélgetésén hangsúlyozta, hogy bár regionális fegyveres konfliktusról van szó, az súlyos negatív hatásokkal jár az egész világ számára, egyebek mellett az első valódi globális energiaválság és a kialakuló élelmezési krízis miatt!

Felszólalásában rámutatott, hogy Ukrajna szomszédjaként Magyarországon azonnal és rendkívül súlyosan jelentkeznek a háború közvetlen következményei, de a közvetett hatások is érezhetők.

„Hazánk kettős nyomás alatt áll, kelet felől már több mint egymillió menekült érkezett, miközben a déli határt ostromolják, ott a hatóságok csak idén már mintegy 230 ezer illegális határátlépési kísérletet hiúsítottak meg”

– állította, egy pillanatig sem zavartatva magát azzal, hogy a „több mint egymillió” ukrán menekült jórészt azonnal továbbáll Európa boldogabb országaiba, fel sem merül, hogy a putyinista magyar kormánytól reméljenek menedéket.

Kapcsolódó hírek