Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Gazdaság

Súlyos benzindrágulás jön pénteken, de a dízelesek örülhetnek

Deutsch: európai abszurd és a politikai nonszensz, ahogy Magyarországra jön az EP szakbizottsága

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője az EP oktatási és kulturális szakbizottsága jövő heti budapesti látogatásáról tartott budapesti sajtótájékoztatón 2022. október 28-án.
Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője az EP oktatási és kulturális szakbizottsága jövő heti budapesti látogatásáról tartott budapesti sajtótájékoztatón 2022. október 28-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Az európai abszurd és a politikai nonszensz sorába illőnek nevezte Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti delegációjának vezetője az EP oktatási és kulturális szakbizottsága jövő heti budapesti látogatásának programját.

Az EP-szakbizottság november 2-4. között látogat Magyarországra. Deutsch Tamás azt mondta: a program összeállítása tendeciózus, prekoncepció alapján történt, és egyetlen előzetesen, a magyar fél által javasolt programelemet sem emeltek bele, minden ilyen kezdeményezést „lesöpörtek” az asztalról.

Az EP-képviselő összegzése szerint méltatlan, sértő az a gyakorlat, amelyet Magyarországgal, Lengyelországgal és esetenként más közép-kelet-európai országgal szemben az EP rendszeresen követ, rombolva és aláásva az európai együttműködést.