Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Az Alapjogokért Központ úgy tudja, a magyarok egységesen elutasítják Gyurcsányék árnyékkormányát

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója.
Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója.

A választókorú magyarok csaknem 90 százaléka szerint nem szolgálja az ország érdekét, hogy Dobrev Klára vezetésével megalakult a Demokratikus Koalíció baloldali árnyékkormánya

– közölte egy állítólag ezer ember telefonos megkérdezésével készült közvélemény-kutatásra hivatkozva a kormányközeli Alapjogokért Központ.

A közlemény pengeéles logikával megállapítja, hogy „a sorozatban negyedik választáson kétharmados vereséget elszenvedő magyarországi baloldal” tetszhalott állapotba került, és ebből a vert helyzetből igyekezett „Gyurcsány Ferenc pártelnök és felesége”, Dobrev Klára előnyt kovácsolni a DK-nak akkor, amikor a „szankciópárti árnyékkormány” felállításáról döntött!

A demokratikus legitimitással nem bíró, azonban a 2010 előtti kudarcos baloldali politikában „kipróbált” tagokból létrehozott „kabinet” felállítására egy „ellenzéki alternatíva” felmutatása miatt volt szükség, legalábbis Gyurcsányék szerint – magyarázta el a kormánypárti narratívaközpont, hogy miről mit kell gondolni.

A „balliberális alternatíva elutasítottságát azonban híven tükrözi”, hogy az árnyékkormány megalakítása a válaszadók 89 százaléka szerint nem szolgálja Magyarország érdekét, és mindössze 10 százaléknyian azonosították a DK politikai akcióját az ország érdekében álló lépésként – írták.

„Mindez egyértelmű visszajelzés Dobrev Klára és árnyékkormányának tagjai számára, ugyanis az adatok fényében a múlt héten 11. születésnapját ünneplő Demokratikus Koalíció legfeljebb a baloldalt ajándékozta meg az árnyékkabinettel”. Megalakítása vélhetően pusztán azt a célt szolgálja, hogy e szimbolikus gesztussal is kifejezzék: ha az ország felett nem is tudják, de a baloldalon átveszik a teljes irányítást – tették hozzá.

Ezzel összefüggésben a válaszadóknak már egy nagyobb része, 30 százalék mondta azt, hogy az ellenzék érdekében áll az árnyékkormány, ugyanakkor csaknem 70 százaléknyian azon a véleményen voltak, hogy e lépés még az ellenzék érdekét sem szolgálja – áll az Alapjogokért Központ közleményében.