Baleset

Súlyos baleset az Esztergom Rallyn: nézők közé csapódott egy autó, legalább 4-en meghaltak, sok a sérült

Bulvár

Magyar Péter reagált Varga Judit súlyos vádjaira

Bulvár

Ironikus üzenetben sietett Varga Judit segítségére Renner Erika, a lúgos orvos áldozata

Készségfejlesztő játékok 10 éveseknek

HirdetésHirdetés

Akiknek van gyermekük, tudják, hogy mennyiféle készségfejlesztő játékot kapni számukra… legalábbis 6 éves korig. Mert onnantól kezdve, hogy a csemete iskolás lesz, egyre kisebb kínálatból választhatunk neki fejlesztőjátékokat. Szerencsére azonban van még olyan gyártó, aki gondol a nagyobb gyerekekre is!

tarsas

Milyen fejlesztőjáték javasolt egy 10 évesnek?

A 10 éves gyerekek már nagyon ügyesen olvasnak, számolnak, jó a kommunikációs képességük, rendben vannak a finommotorikus és nagymozgásaik is. Akkor mit lehetne rajtuk fejleszteni? És miért van szükség ehhez játékra? – vetődik fel a kérdés sokakban.

Azonban nem szabad így gondolkodni, hiszen az iskolás korosztály számára a játék ugyanolyan fontos, mint egy óvodásnak. Ha belegondolunk, mi, felnőttek is szívesen ülünk le társasozni, kártyázni, tehát a játék iránt való igény nem életkor kérdése. Ezért is jó, hogy létezik a Compaya társasjáték és puzzle szakbolt, ahol jobbnál jobb készségfejlesztők, kártyák, társasok, kirakók szerezhetők be.

A fejlesztőjátékok közül a 10 éves korúaknak a logikai készségekre, térlátásra, problémamegoldó képességre ható játékok valók. Ilyenek közül számos megtalálható a Compayánál, közülük a Smart Games márkájú termékeket ajánljuk figyelmükbe.

Gyémánt rejtekhely

A Smart Games játékok közül is kitűnik az izgalmas Gyémánt rejtekhely nevű logikai fejtörő, mely biztosan tetszeni fog a gyerekeknek. Mint minden Smart Games játéknál, itt is egyre nehezedő feladványokat találunk, amik sokszor nagy fejtörést okoznak, kitartást követelnek.

Bár egyszemélyes társasjátékról van szó, ne lepődjünk meg, ha a gyerkőc a segítségünket kéri majd a rejtvény megfejtéséhez! Ez a készségfejlesztő 80 feladványt tartalmaz, így hosszú hetekre, hónapokra ellát kihívásokkal.

A feladat a következő: ki kell ásni minden drágakövet, és megtalálni a piros gyémánt rejtekhelyét. A játék azonban tartogat meglepetéseket: a gyémánt megtalálásához jobb, ha használjuk a feladatokban szereplő tippek és nyomok által kínált információt.

A Smart Games Gyémánt rejtekhely nevű játéka a logikát, a vizuális észlelést, a térlátást és a koncentrációt is fejleszti, ideális választás tehát egy 10-12 éves gyerek számára.

Kocka párbaj

Ha a gyerkőc nem szeret egyedül játszani, vagy épp az osztálytársával pizsipartit tartanak, és mondjuk versenyzéssel döntik el, ki menjen előbb fürdeni, az sem gond. Kétszemélyes társasjáték is kapható ugyanis e korosztály számára: ez pedig a Kocka párbaj. Ez szintén a logikát, a gondolkodási képességet fejleszti.

Izgalmas, érdekfeszítő a feladat, hiszen a piros és sárga 3D puzzle-ökből kell egy kockát kirakni. Az nyer, aki több darabot tudott felhasználni. Itt kötelező taktikázni! Lehet támadó és védekező alakzatokat is választani.

Egy kör mindössze 10 percig tart, és csak remélni lehet, hogy nem lesz örihari a vége! Persze – mivel Smart Games játék ez is – egyedül is játszható, ebben az esetben a párbaj helyett a 3D-s formatervezést lehet gyakorolni. Hajrá, lurkók!

Ez is érdekelhet

Pénztárcabarát fürdőtippek a hosszú hétvégére

Tisztítószer került a Szentkirályi ásványvizébe, ezt a szériát hívta vissza a gyártó

Hugyozd össze a Westendet! – polgári engedetlenségi mozgalmat hirdetünk

Betiltaná a műhúst a miniszter Magyarországon

Elindult a felszámolási eljárás Schobert Norbi cége ellen

Néhány órás újszülöttet találtak a szolnoki kórház inkubátorában