Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Te hosszú vagy rövid távra tervezel?

Te hosszú vagy rövid távra tervezel?

Mielőtt azt hinnéd, hogy életvezetési tanácsokkal szeretnénk bombázni, leszögezzük, hogy pusztán a lakberendezési alapelveidre vagyunk kíváncsiak. Kimondva kimondatlanul ugyanis mindenki rendelkezik ilyennel, de sokan sajnos nem elég tudatosak ezen a területen, ami számos veszteséges vásárlást von maga után. Persze olykor-olykor mindenki hibázik, így biztosan neked is van otthon olyan bútordarabod vagy dekorációs elemed, aminek a vásárlását már megbántad.

A múltbéli sebeket már ne tépjük fel, segítünk viszont abban, hogy a jövőben ne kövess el ilyen bakikat!

Tisztázzuk csak a fogalmakat!

Sokszor már vásárláskor felgyúlhat a vészjelző a fejedben, amikor a trendi vagy az időtálló szavakat meglátod. Az ilyen információkért mindenképpen fontos rendszeresen olvasni az Otthonok & Megoldások stílus rovatát. Mutatjuk is, hogy miért!

Ha már vásárláskor tudod ugyanis, hogy mit jelenti a trendi és mit az időtálló, akkor kétség nem fér ahhoz, hogy jó döntést hozz, és olyan terméket vásárolj, amelyet sem anyagilag, sem esztétikailag nem fogsz megbánni.

A trendi dolgok átmeneti jelleggel rendelkeznek, azaz most aktuálisan divatban vannak, de könnyen előfordulhat, hogy hónapok múlva ahogy jöttek, úgy ki is mennek a divatból. Ez sajnos egyértelműen azt is maga után vonja, hogy ezeket a trendi és sokszor eltúlzott darabokat silány minőségűre gyártották, talán éppen azért, mert nem terveztek vele hosszú időre.

Ezzel szemben az időtálló darabok szó szerint kiállják az idő próbáját, és miután egy időre talán eltűntek szem elől, egy-egy divatirányzat részeként újra meg újra visszatérnek, így könnyen előfordulhat, hogy az ötven évvel ezelőtti komód a mai napig tökéletesen passzol az otthonod stílusába – ráadásul még használható is, hiszen ezeket a darabokat valóban időtállónak tervezték és gyártották.

Hogy tudod megkülönböztetni őket egymástól?

Sokszor érzésre is tudni fogod, hogy mi az, ami csak átsuhanóban van a lakberendezés világában, azonban akad pár szempont, amiket ha figyelembe veszel, biztosra mehetsz a döntésedet illetően.

Ha valami volt már divatos, azaz akár évtizedekkel ezelőtt is felkapott, akkor jó eséllyel időtálló darabbal van dolgod, ami most éppen a reneszánszát éli.

Ha ránézésre, tapintásra is jó minőségűnek észlelsz valamit, akkor jó eséllyel időtálló termékkel van dolgod. Ezt sokszor még az ára is igazolja, mert a tömeggyártott, silány minőségű trendi darabokat általában fillérekért dobolják az ember után.

Ha sokoldalú egy tárgy, ha újrahasznosítható, akkor szintén klassz időtálló bútorba vagy dekorációba botlottál, hiszen ha egyik funkcióban megunod, egy kis festéssel simán átalakíthatod.

Ne gyarapítsd a fogyasztói társadalmat! Ugye ismerős a mondás, hogy olcsó húsnak híg a leve? No, hát ez ebben az esetben is megállja a helyét, hiszen hiába vásárolsz valamit fantasztikusan olcsón, ha azt csak rövid ideig tudod használni! Ne dőlj be a fogyasztói társadalom csábító trükkjeinek, vásárolj időtálló darabokat!

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt