Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Bűnügy

Rengeteg pénzt találtak: vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vették egy fővárosi tankerületi központ vezetőjét

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Azonnal, egy összegben kéri a Fidesz az összes uniós pénzt

Orbán Viktor kormányfő (k), Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) és Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a NATO állam- és kormányfői kétnapos madridi csúcstalálkozójának második napján, 2022. június 30-án.
Orbán Viktor kormányfő (k), Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) és Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a NATO állam- és kormányfői kétnapos madridi csúcstalálkozójának második napján, 2022. június 30-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Módosító javaslatokat adott be a Fidesz annak érdekében, hogy 2023-ban egy összegben az összes uniós forrást kapják meg a tagállamok, mindenféle bürokratikus és politikai feltételek nélkül

írja az EUrológus a kormánypárt delegációjának közleményét idézve. A cikk szerint hétfő este szavazott a 2023-as uniós költségvetés parlamenti javaslatáról az EP Költségvetési Bizottsága, ahol Deli Andor fideszes képviselő szóra emelkedve mondta el az állampárt nagy ötletét.

A közlemény szerint a Költségvetési Bizottság elfogadta a Fidesz EP-képviselőinek kezdeményezését arra vonatkozóan, hogy 2023-ban 10 millió euróval több pénzt kapjanak a fiatal gazdálkodók és a Előcsatlakozási Támogatási Eszköz (IPA) költségvetését is növeljék.

A jövő évi büdzsé eredetileg 185,5 milliárd euró kötelezettségvállalásból és 166,2 milliárd euró kifizetésből áll. Ezt 1,7 milliárd euró kötelezettségvállalással és 1,4 milliárd euró kifizetési előirányzattal emelné az Európai Bizottság. A javaslatra rá kell bólintania az októberi plenáris ülésnek, ezután pedig egyeztető tárgyalások következnek, a költségvetést vélhetően idén novemberben fogadják majd el.

Győzike elfoglalta Brüsszelt, az Európai Parlamentből jelentkezett be Orbán Viktor talpnyalója

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint jogos kirúgni valakit a véleményéért

A Pedofidesz új kommunikációs igazgatója szerint „erős közösségként” készülnek a közelgő választásra

Menczer olyat posztolt a baloldali Magyar Péterről, hogy attól a női napszemüvege elindult a háborúba egy nadrágszíjjal

33,48 milliárdért bővítheti Mészáros Lőrinc cége a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet

A Szuverenitásvédelmi Hivatalt is beveti a kormány Magyar Péter ellen, már ki is lettek röhögve