Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Bűnügy

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Orbán bejelentette, hogy „ideje a brüsszeli hibákat kijavítani”

Nagy szerencséje Európának, hogy a Doktor Miniszterelnök Úr itt van neki.

Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Charles Michel, az Európai Tanács elnöke az Európai Politikai Közösség prágai csúcstalálkozóján 2022. október 6-án.
Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Charles Michel, az Európai Tanács elnöke az Európai Politikai Közösség prágai csúcstalálkozóján 2022. október 6-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor Prágában megbeszélést folytatott Václav Klaus korábbi cseh államfővel – újságolta el az MTI-nek Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke csütörtökön.

A Václav Klaus Intézet épületében megtartott tárgyaláson az orosz-ukrán háborúról és a nyomában kialakult migrációs és gazdasági válságról, az áremelkedésekről és az energiahiányról is szó volt.

Orbán Viktor elmondta: „az elhibázott brüsszeli szankciós politikát” újra kell gondolni, mert az állítása szerint nem váltotta be a hozzájuk fűzött reményeket. A háború nem ért véget, az árak Európában elszálltak, Oroszország ugyanakkor jól keres a kialakult helyzeten – bizonygatta.

A magyar miniszterelnök a prágai EU-csúcstalálkozót megelőzően Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel, az ANO mozgalom elnökével is tárgyalt – ismertette Havasi Bertalan.

Orbán Facebook-oldala eközben azzal szédíti a követőit, hogy „ideje a brüsszeli hibákat kijavítani”, amiből úgy tűnik, a magyar miniszterelnöknek egyre hangosabban duruzsolja valami odabent, hogy neki kell megmentenie a „hanyatló Nyugatot”, mert Európa többi vezetője mind ostoba, akik csak rossz döntéseket hoznak.

A brüsszeli szankciók miatt az egekbe emelkedtek a gáz- és áramárak. Ez súlyos probléma egész Európában. Emeli az…

Posted by Orbán Viktor on Thursday, October 6, 2022

Kapcsolódó friss hírek