Orbán bejelentette, hogy tényleg újabb közpénzherdáló „nemzeti agymosás” indul, most a szankciókról

Kéri, hogy mindenki mondja utána az ő véleményét, miszerint a szankciók rosszak.

Orbán bejelentette, hogy tényleg újabb közpénzherdáló „nemzeti agymosás” indul, most a szankciókról
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A kormány szerdai ülésén elfogadta a Fidesz-frakció kezdeményezését: nemzeti konzultációt indítunk a szankciókról – közölte Orbán Viktor a szerdai kormányülés után a Facebookon.

„Mindenkit kérek, hogy mondja el a véleményét, mert csak közös fellépéssel tudunk véget vetni az energiaárak emelkedésének” – magyarázta a kormányfő, miután ő maga, valamint a kormánya, illetve az annak szerves részét képező lakájsajtója is hetek óta kárálja, hogy „a brüsszeli szankciók elhibázottak”.

Orbán Viktor közlése szerint reggel óta ülésezik a kormány, elsősorban az energiaárak kérdésével foglalkoznak.

„Az energiaszankciókat Brüsszel ráerőltette a tagállamokra, és azóta az energiaárak az égben vannak. Amikor ez megtörtént, Brüsszelben azt ígérték, hogy a szankciók véget vetnek a háborúnak és jobban fognak fájni az agresszornak, mint az Európai Unió tagállamainak”

– hordott össze hetet-havat Orbán a videóban. (Az energiaárak már a szankciók, sőt, Putyin inváziója előtt, a COVID-járvány utáni visszaállással elkezdtek emelkedni, azt pedig senki nem „ígérte”, hogy a szankciók fognak véget vetni a háborúnak, de ennél jobb ötletet a mai napig nem tudott mondani a magyar kormány sem – a szerk.)

Kapcsolódó hírek