Kifosztás és bántalmazás miatt nyomoznak egy budapesti mentős ellen

Mentőautó 2020. március 25-én a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Szent László Kórházánál, ahol koronavírussal fertőzött betegeket ápolnak.
Mentőautó 2020. március 25-én a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Szent László Kórházánál, ahol koronavírussal fertőzött betegeket ápolnak. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

„Bűncselekmény gyanúja miatt indult eljárás egy mentődolgozó ellen, a férfi munkaviszonya a mentőknél azonnali hatállyal megszűnt” – tudatta kedden az Országos Mentőszolgálat.

Facebook-oldalukon azt írták, „ha a gyanú beigazolódik, a férfi a tettével a cselekmény sértettje mellett 8500 becsületes mentődolgozónak is súlyos erkölcsi kárt okozott, többé nem lehet tagja a mentők közösségének”.

❗️NINCS HELYE A MENTŐK KÖZT❗️Bűncselekmény gyanúja miatt indult eljárás egy mentődolgozó ellen, a férfi munkaviszonya a…

Posted by Országos Mentőszolgálat on Tuesday, September 27, 2022

A rendőrség a hvg.hu-val annyit közölt még, hogy feljelentés alapján folyik nyomozás az ügyben, és egy férfit hallgattak ki gyanúsítottként kifosztás, valamint bántalmazás közfeladatot ellátó személy eljárásában megalapozott gyanúja miatt.

Kapcsolódó hírek