Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Szalay-Bobrovniczky: Fussunk együtt a békéért!

Novák Katalin köztársasági elnök (b), Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és Ruszin-Szendi Romulusz  altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka (az államfő mellett, b-j) reggeli futáson vesz rész a magyar kontingens tagjaival és más nemzetekhez tartozó katonákkal a pristinai KFOR parancsnokságon, a Film City táborban 2022. szeptember 14-én.
Novák Katalin köztársasági elnök (b), Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka (az államfő mellett, b-j) reggeli futáson vesz rész a magyar kontingens tagjaival és más nemzetekhez tartozó katonákkal a pristinai KFOR parancsnokságon, a Film City táborban 2022. szeptember 14-én. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A sport „elképzelhetetlenül fontos” egy erős, ütőképes hadsereg létrehozásához – találta fején a szöget Szalay-Bobrovniczky Kristóf vasárnap a 17. NATO-futás rajtja előtt Budapesten.

A honvédelmi ficsúr-miniszter emlékeztetett arra, hogy Magyarország elkötelezett és megbecsült tagja a NATO-nak, amely idén is támogatja az eseményt.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf hozzátette: az ő feladata, hogy újra egy erős, ütőképes, magabiztos, jól felszerelt, jól kiképzett és megbecsült magyar hadsereget építsen. Ebben a sportnak fontos szerepe van, a futás pedig a legtermészetesebb, a legegészségesebb és a legszebb sportok egyike.

„Fussunk együtt a békéért, mert a békéhez erő kell!” – magyarázta a miniszter, aki 900 katonával – köztük az olimpiai ezüstérmes párbajtőrözővel, Siklósi Gergellyel és a világbajnok öttusázóval, Kasza Róberttel, valamint számos civil résztvevővel együtt maga is rajthoz állt.

A 17. NATO-futást ezúttal is a Budapest Futó Fesztivál részeként rendezték meg, a10 kilométeres útvonal ezúttal kizárólag a budai oldalon haladt, a rajt és a cél a Vérmezőnél volt.

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt