Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Szétverte a mentőautót egy részeg fesztiválozó Zamárdiban, most emeltek vádat ellene

Nagyobb kárt okozó rongálás miatt emelt vádat a Siófoki Járási Ügyészség egy férfival szemben, aki mintegy kilencszázezer forint kárt okozott egy mentőautóban még júniusban.

A főügyészség pénteki közlése szerint a negyvenes éveiben járó vádlott 2022 júniusában egy Zamárdiban megtartott zenei fesztiválon olyan sok alkoholt ivott, hogy elvesztette az eszméletét, ezért mentőt kellett hívni hozzá. A helyszíni ellátását követően a mentők a siófoki kórházba akarták szállítani a férfit, aki útközben magához tért, majd nagy erővel, szándékosan ütni és rúgni kezdte a mentőautó betegterét.

A férfi a rongálással 887 ezer forint kárt okozott, mivel a mentőautó belső burkolatában repedések, horpadások, törések keletkeztek, továbbá az ellátási eszközök és a felszerelések is megsérültek. Az agresszív férfit csak a helyszínre érkező rendőrjárőrök tudták megfékezni.

Az ügyészség a Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására és arra tett indítványt, hogy a bíróság kötelezze a férfit az általa okozott kár megtérítésére.