Belföld

Magyar Péter már megszólalt: felrobbant a Facebook

Bűnügy

Agyonszúrtak egy pultos nőt Mezőberényben nem sokkal ezelőtt

Baleset

Nagy baleset az M5-ösön, minden ütközött mindennel

Matolcsy Ádám barátja nyerte az apja vezette MNB napelemes közbeszerzését

Már tavaly is 12 milliárd forint nyereséget produkált a cég.

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke felszólal a jegybank 2017-es üzleti jelentése és beszámolója, valamint az annak elfogadásáról szóló országgyűlési határozati javaslat együttes általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. október 18-án.
Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke felszólal a jegybank 2017-es üzleti jelentése és beszámolója, valamint az annak elfogadásáról szóló országgyűlési határozati javaslat együttes általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. október 18-án. Fotó: MTI/Soós Lajos

A roviden.hu internetes hírportálon 2022. szeptember 20. napján megjelent „Matolcsy Ádám barátja nyerte az apja vezette MNB napelemes közbeszerzését” című cikkben azt a hamis látszatot keltettük, hogy a Raw Development Kft. nem a vonatkozó jogszabályokban foglaltaknak megfelelő átlátható és tisztességes verseny következtében, hanem baráti, illetve családi kapcsolatok révén nyert a Magyar Nemzeti Bank ajánlatkérő által, napelemes rendszer telepítése tárgyában kiírt közbeszerzésen.

A valóság ezzel szemben az, hogy a közbeszerzési eljárás során a Raw Development Kft. minden esetben végig az irányadó jogszabályok betartásával járt el. A nyílt eljárású közbeszerzési eljáráson összesen öt társaság tett ajánlatot, amely közül objektív és előre meghatározott feltételek szerint került kiválasztásra végül a Raw Development Kft. ajánlata.

A roviden.hu internetes hírportálon 2022. szeptember 20. napján megjelent „Matolcsy Ádám barátja nyerte az apja vezette MNB napelemes közbeszerzését” című cikkben azt a valótlan tényt állítottuk, hogy a Raw Development Kft. ügyvezetője, Somlai Bálint Matolcsy Ádám György üzlettársa. A valóság ezzel szemben az, hogy Somlai Bálint és Matolcsy Ádám György nem állnak egymással üzlettársi viszonyban, azonos vállalkozásban nem töltenek be sem tulajdonosi, sem vezető tisztségviselő szerepet.

Öt pályázó közül 436,4 milliós ajánlatával hogy, hogy nem a Raw Development Kft. nyerte a Magyar Nemzeti Bank napelemes közbeszerzését – írja a 444.hu a friss Közbeszerzési Értesítő nyomán.

A Raw Development Kft.-t Somlai Bálint cége, a 32 éves ifjú régi barátja és üzlettársa Matolcsy György jegybankvezér fiának, Matolcsy Ádámnak.

A cég feladata egészen pontosan:

„Az MNB logisztikai központ (1239 Budapest, Európa u. 1.) parkolójában, egyedi tartószerkezeten 301 darab és 406 darab (összesen 707 darab) napelem panel telepítése dél-keleti tájolású 10 fokos dőlésszöggel. A létesítmény kerítésén belüli zöld felületen 150 darab és 120 darab (összesen 270 darab) napelem, leütött cölöpökön álló tartószerkezeten történő elhelyezése délkeleti, illetve délnyugati tájolású 25 fokos dőlésszöggel.”

A Raw Development Kft. tavalyi árbevétele 59,8 milliárd forint volt, ebből 12 milliárd forint lett a nyereség. Ez a cég újította fel korábban a Postapalotát, valamint a jegybank Szabadság téri székházának felújítását is végezhetik.

A luxust igen kedvelő Matolcsy-körökről korábban a Direkt36 írt alapos anyagot, hosszan taglalva a jegybank környékén felkapaszkodott aranyifjak összefonódásait, egyúttal betekintést engedve a társaság fényűző életmódjába.

Ez is érdekelhet: Jönnek az első őszi fagyok, aztán némi felmelegedés – mutatjuk az időjárás előrejelzést

Kapcsolódó hírek

Halálos baleset történt Kisszállás térségében

Ütköztek, majd lángba borult a személyautó az M86-os gyorsforgalmin

Dömötör Csaba, miután szétlopták az EU-forrásokat: nem ilyen Európai Unióról álmodtunk

Navracsics Tibor úgy tudja, Magyarország jól használja fel az uniós pénzeket

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Jachtot vásárolt a kalocsai KDNP-s polgármester 79 éves édesanyja

Idén a tavalyinál is drágább lehet az augusztus 20-ai tűzijáték

Rengeteg aranyat vásárolt az MNB

Lopnak ma is: 76 fős lelátót kap 172 millió forintért egy megye II-es csapat

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!