Vitézzé avatják Farkas Bertalan űrhajóst

Űrhajós vitézünk még pont nem volt.

Farkas Bertalan, az első magyar űrhajós, űrkutató beszédet mond, miután a 40 éve végrehajtott űrrepülése alkalmából az Order of Security nagykereszt kitüntetést vette át Budapesten, a HM Hotel Hadik szállodában 2020. július 30-án.
Farkas Bertalan, az első magyar űrhajós, űrkutató beszédet mond, miután a 40 éve végrehajtott űrrepülése alkalmából az Order of Security nagykereszt kitüntetést vette át Budapesten, a HM Hotel Hadik szállodában 2020. július 30-án. Fotó: MTI/Koszticsák

A Vitézi Rend, a hagyományaihoz híven megtartja „legnagyobb és legmagasztosabb” eseményét, az éves nagy vitézavatást – közölte a jó hírt a szervezet hétfőn.

Mint írták, a Vitézi Rend életében a vitézavatás a legjelentősebb esemény, mivel ekkor kerülnek soraik közé, az új tagjaik.

„Külön kiemelendő, hogy a Vitézi Rend tagjai között több kiemelkedő személy is található, akik tovább öregbítik Rendünk hírét. Igen nagy öröm számunkra, hogy ezen személyek listája további kettő személlyel bővül, ugyanis vitézavatásunkon avatásra kerül Farkas Bertalan nyá. dandártábornok, magyar űrhajós, illetve Jónyer István négyszeres világbajnok asztaliteniszező, a Nemzet Sportolója”

– olvasható a közleményben.

Kapcsolódó hírek