Szijjártó bejelentette: itt az ideje, hogy az országok összefogjanak a békéért!

Erre valószínűleg még nem gondolt senki.

A háború nagy bajt hozott az egész világra, ezért itt az ideje, hogy az országok összefogjanak a békéért

– találta fején a szöget némi fáziskéséssel Szijjártó Péter hétfőn, mintha a világ eddig nem Putyin inváziójának megállításán dolgozott volna, aminek éppen a magyar kormány az állandó kerékkötője az oroszbarát sunyi gáncsoskodásával, a (valójában igenis eredményes) szankciók ellen való hergeléssel vagy Putyin hátországának bujtatásával.

Szeptember harmadik hetében mindig New Yorkra fókuszál a nemzetközi politika, hiszen minden évben ekkor rendezik az ENSZ…

Posted by Szijjártó Péter on Sunday, September 18, 2022

A külgazdasági és külügyminiszter azt írta, hogy szeptember harmadik hetében mindig New Yorkra fókuszál a nemzetközi politika, hiszen minden évben ekkor rendezik az ENSZ Közgyűlését.

„Idén immár hetedszer ér az a megtiszteltetés, hogy képviselhetem Magyarországot ezen a globális politikai eseményen, de az idei közgyűlés mégis különleges lesz, hiszen háború zajlik a szomszédságunkban” – tájékoztatott a tárcavezető.

A háború nagyon nagy bajt hozott az egész világra, ezért itt az ideje, hogy az országok összefogjanak a béke érdekében. A háború befejezéséhez azonnali tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség. Mindehhez nincsen szélesebb és alkalmasabb platform az ENSZ-nél – magyarázta a korábban Moszkvába szinte hazajáró, barátságrenddel is kitüntetett magyarországi külügyminiszter.

„Az idei közgyűlés sikerének fokmérője az lesz tehát, hogy közelebb kerülünk-e a békéhez vagy sem. Fennállásának egyik legfontosabb vizsgája előtt áll a világszervezet” – írta Szijjártó Péter.

Kapcsolódó hírek