Gulyás: annál erősebb az ország, minél erősebbek a közösségei és minél több közülük keresztény

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2021. július 7-én.
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2021. július 7-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Magyarország annál erősebb lesz, minél erősebbek lesznek a közösségei, és minél több közössége lesz keresztény – hangsúlyozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Budapesten, az evangélikus egyház szakkollégiumának átadásán.

Gulyás Gergely a Lágymányoson felépült Luther Otthon átadásán kijelentette:

az országnak olyan keresztény közösségekre van szüksége, amelyek tagjai életük példájával is bizonyítják, hogy a 21. században a kereszténység nem vált idejétmúlttá.

Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) elnök-püspöke kiemelte: a szakkollégium különböző egyetemekre járó világiaknak és lelkészeknek egyaránt otthont ad.

Prőhle Gergely, az MEE országos felügyelője azt mondta, a következő évtizedek legfontosabb kihívása, hogy az egyház hidat tudjon teremteni a modern világ iránt elkötelezett fiatalok és a hagyomány között.

Kapcsolódó hírek