Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Budapestnek is elege van a baloldal bénázásából, jelentette a fővárosi Fidesz-KDNP

Karácsony Gergely főpolgármester nyilatkozik a sajtónak a Városházán 2022. május 25-én.
Karácsony Gergely főpolgármester nyilatkozik a sajtónak a Városházán 2022. május 25-én. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Budapestnek is elege van a baloldal bénázásából – így kommentálta a Fidesz-KDNP fővárosi képviselőcsoportja azt, hogy I. kerületben a kormánypártok vasárnap visszaszerezték a többséget.

Közleményükben azt írták, hogy néhány hete Karácsony Gergely főpolgármester „büszkén ömlengett a baloldal isaszegi időközi győzelme felett”. Arról viszont – folytatták – „újra és újra elfelejt megemlékezni”, hogy a budapesti időközi önkormányzati választásokon „jelenleg 7-1 az állás” a Fidesz-KDNP javára!

A kormánypártok budapesti képviselőcsoportja szerint jól látható, hogy a főváros, amelyet Karácsony Gergely és többségében szövetséges polgármesterei vezetnek, „nem kér abból, amit a baloldal kínál”. Úgy vélték, hogy a baloldal „üres PR-fogásokon kívül csak a kormányra mutogatásban jeleskedik”.

„Eközben a közterületek szemetesek és elhanyagoltak, új beruházások, fejlesztések nem indulnak, korrupciós és jogi botrányok robbannak ki hétről hétre”

– dörgölték a kormány hathatós segítségével kivéreztetett főváros vezetésének orra alá.

Arról, hogy az I. kerületben a Fidesz-KDNP vasárnap visszaszerezte a többséget, azt írták: „ideje volt, mert V. Naszályi Márta polgármester, Karácsony párttársa ellen költségvetési csalás, közokirathamisítás és hivatali visszaélés gyanújával tettek feljelentést az I. kerület költségvetése miatt”.

A budapestiek pontosan látják, hogy a baloldal elárulta őket a 2019-es kampányígéretekkel – jegyezték meg.

„Karácsony Gergely helyében is kicsit szerényebben fogalmaznánk” – írták – a 2024-es főpolgármesteri választás várható eredményéről. Az ő megjelenése is csak a kudarcra garancia: akár kampányol egy baloldali jelölt mellett, akár nem, annak nem sikerül győzelmet aratnia – zárták a közleményt.