Baleset

Súlyos baleset az Esztergom Rallyn: nézők közé csapódott egy autó, legalább 4-en meghaltak, sok a sérült

Bulvár

Ez nem egy nyilas házmester valami történelmi film forgatási helyszínéről, hanem Sulyok Tamást fotózták le Szegeden, egy csatorna mögött bujkálva

Baleset

Megrázó videó került elő az Esztergom-Nyerges Rallyn történt balesetről

Ellenzék: a kormány büntetőhadjáratot folytat az önkormányzatok ellen

Azt írták, Európában egyedülálló, hogy a kormány a járvány idején az utolsó bevételeiktől is megfosztja az önkormányzatokat.

RövidenRöviden
Orbán Viktor, Kósa Lajos, Kocsis Máté és Rogán Antal a parlament ülésén 2018. december 12-én.
Orbán Viktor, Kósa Lajos, Kocsis Máté és Rogán Antal a parlament ülésén 2018. december 12-én. Fotó: Bankó Gábor

Hat ellenzéki párt közös nyilatkozatban tiltakozott kedden, mert véleményük szerint az Orbán-kormány „politikai büntetőhadjáratot” folytat az önkormányzatok, köztük kiemelten Budapest ellen.

A DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd közleményében azt írták: az Orbán-kormány az önkormányzatok „kivéreztetésére játszik”, „elvtelen és esztelen” megszorításainak kárvallottja pedig több millió magyar ember, hozzátéve:

legalább százmilliárd forintos, „önkényes és politikai indíttatású” elvonásról van szó, amelyről az önkormányzatoknak kötelességük tájékoztatni a magyar embereket.

Hangsúlyozzák: az Orbán-kormány az egyetlen Európában, amely a koronavírus-járvány és a válság idején támogatás helyett az utolsó bevételeiktől is megfosztja az önkormányzatokat, magukra hagyva a bajba jutott embereket és vállalkozásokat, miközben több száz milliárd forintnyi közpénzből magánvagyont csinál alapítványok támogatásával, saját hatalmi-gazdasági érdekeit finanszírozva.

A közleményben azt ígérik: a „demokrata ellenzéki szövetség a 2022-es kormányváltás után helyreállítja az önkormányzatiságot, biztosítja a települések autonómiáját, és politikai megfontolásoktól mentes, a településeken élő polgárok érdekeit szem előtt tartó finanszírozást biztosít az önkormányzatoknak”.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Robbanás Lágymányoson, egy ember meghalt

A Kanári-szigeteken fogtak el egy emberölés kísérletével gyanúsított budapesti férfit

Meghalt egy ember a Balatoni úton történt balesetben

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter