„Végük van” – Gyurcsány bejelentette az Orbán-kormány bukását

Korán kelt ma a szegény ember Tinódi Lantos Sebestyénje.

Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke, volt szocialista miniszterelnök beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) XI. kongresszusán és ellenzéki előválasztási kampánynyitó rendezvényén a Kongresszusi Központban 2021. augusztus 29-én.
Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke, volt szocialista miniszterelnök beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) XI. kongresszusán és ellenzéki előválasztási kampánynyitó rendezvényén a Kongresszusi Központban 2021. augusztus 29-én. Fotó: MTI/Mohai Balázs

Csütörtökön már korán reggel verselő hangulatba került Gyurcsány Ferenc, hogy legújabb hobbijának, a politikai költészetnek hódoljon. A Demokratikus Koalíció elnöke ezúttal is arra építette fel strófáit, hogy pártja már készül az Orbán Viktor utáni időkre.

„Tudom, hogy milyen. Láttam, éreztem egykor. Elfogy a levegő. Mert ugye mindennek rendelt ideje van”

– kezdődik a mű, mely Bibót is idézi: „A magyar jobboldal legpocsékabb vonása, hogy azt hiszi, jár neki valami. Pedig semmi se jár.”

Gyurcsány szerint milliók fogják most azt tapasztalni, hogy vége van eddigi életüknek. „Fájdalmas lesz. Nem kicsit, nagyon. Becsukódnak az ajtók. Ezért lesz vége Orbánék uralmának is” – olvasható a Facebook-posztban.

VégeTudom, hogy milyen. Láttam, éreztem egykor. Elfogy a levegő. Mert ugye mindennek rendelt ideje van. Nekik most…

Posted by Gyurcsány Ferenc on Wednesday, September 7, 2022

Kapcsolódó hírek