Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Riasztást adtak ki a fél országra: 90 km/órás széllel, 1-3 centis jéggel csaphat le a vihar

Autók a vízzel elárasztott úton Nagykanizsán egy zivatar elvonulása után 2022. május 25-én este.
Fotó: MTI/Varga György

Csütörtök délutánra megérkezett a prognosztizált viharos idő, az Időkép radarképe szerint 16 óra előtt többfelé zivataros fordulatot vett a nap, az Országos Meteorológiai Szolgálat pedig a fél országra riasztást adott ki a várható rossz idő miatt.

A figyelmeztetés szerint délután az északnyugat felől érkező front előterében és annak mentén egyre több helyen alakulhatnak ki zivatarok, amelyek este, késő este fokozatosan átterjednek a keleti országrész fölé is.

A fronthoz kötődő zivatarokat elsősorban felhőszakadás (20-30 mm, lokálisan akár 30-40 mm körüli mennyiség) kísérheti, emellett viharos széllökés (kb. 60-90 km/h, egy-egy helyen 90 km/h feletti) és jégeső (kb. 1-3 cm) is előfordulhat környezetükben.

Késő estétől északnyugat felől stabilizálódás kezdődik. Pénteken a front átvonulása után napközben elsősorban a Dunától keletre, főként az északkeleti, keleti országrészben lehetséges zivatarok kialakulása, amelyeket felhőszakadás (kb. 20-30 mm), erős széllökés (50-60 km/h) és esetleg kisebb szemű jég kísérhet. Az esti órákban nyugat felől egy csapadékzóna érkezik, amelyben záporok mellett kisebb valószínűséggel zivatar is előfordulhat.

Durva, ami közelít, több megyére veszélyjelzést adtak ki

Most közölte a meteorológia: nem mindennapi, ami történik

A hegyekben már havazik

Kiadták a riasztást: heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

118 éve nem volt ilyen meleg Magyarországon, mint tegnap; megdőltek a rekordok