Megerőszakoltak egy 72 éves nőt a Népligetben

A gyanúsított, egy szökött fogoly azt mondta, napok óta kábítószerezik és iszik, nem emlékszik semmire.

Elfogtak egy 31 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy megerőszakolt egy 72 éves nőt a Népligetben még a hétvégén.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szerda reggel azt írta, hogy vasárnap tett feljelentést az asszony, miszerint egy fiatal férfi megtámadta, bántalmazta, megerőszakolta és elvette a mobiltelefonját.

A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit a rendőrök addigra már elfogták, ugyanis levágta lábáról a nyomkövetőt, amit azért kellett viselnie, mert korábban elkövetett életveszélyt okozó testi sértés és garázdaság miatt a bíróság bűnügyi felügyeletét rendelte el. Az eszköz riasztást küldött a BRFK Tevékenység-irányítási Központjába, amikor a férfi elhagyta lakhelyét, majd amikor levágta magáról a készüléket.

A rendőrök azonnal a felkutatására indultak, és az erőszakot követően – még a feljelentés előtt – a Népligetben elfogták a kábítószer hatása alatt álló férfit. Megtalálták nála a mobiltelefont is, amit idős áldozatától nem sokkal korábban vett el.

A férfit szexuális erőszak és kifosztás bűntette, valamint fogolyszökés és kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A gyanúsított azt vallotta, hogy napok óta kábítószerezik és iszik, ezért nem emlékszik semmire.

A férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását.

Kapcsolódó hírek