Sokk: 2,3 milliós gázszámlát kapott egy szegedi pizzéria, sokan nem értik, mit miért fizetnek az új számlákon

„Kinek mit intézett a kormánya.”

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke győzelmi beszédet mond a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén, a Bálnában az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án.
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke győzelmi beszédet mond a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén, a Bálnában az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Közel tízszeresére nőtt egy szegedi pizzéria gázszámlája: a korábbi 250-300 ezer forint helyett immár 2 millió 273 ezer forintos csekket kellene befizetniük szeptember másodikáig.

„Több mint 60 kollégánkkal reméljük a legjobbakat! Kitartást Mindenkinek, nehéz időszak lesz!” – írta a Pizza Monkey a Facebookon, ahol a számlát is bemutatták, valamint mellékelték az előzőt, mely még 215 ezer forintról szólt.

☀️🔥 Bye Bye Summer! Hello Autumn! 💰❄️A gázszolgáltatónk egyoldalúan felmondta a szerződésünk. Az eddigi 250-300.000…

Posted by Pizza Monkey Szeged on Thursday, September 1, 2022

A 444.hu eközben arról ír, hogy a frissen befutott gázszámlák sokaknak okoznak fejtörést, nem pontosan érthető ugyanis, hogy mi alapján jöttek ki a „rezsicsökkentett” és a versenypiaci árak. Emlékezetes, a kormány korábban azt szajkózta, hogy havi 210 kW/h áram és 144 köbméter gázfogyasztás felett kell csak piaci árat fizetni.

A laphoz viszont eljutott olyan számla, melyen kevesebb mint 20 köbméter gázt sikerült versenypiaci áron elszámolni.

Olvasók arról is tájékoztatták a 444-et, hogy az MVM telefonos ügyfélszolgálata szerint egy szorzó szerint számolják ki a gázárat, attól függően, hogy a szolgáltatóval korábban kötött szerződésekben mit jelöltek meg, mire használják a gázt, azaz fűtésre, vízmelegítésre, főzésre, vagy vegyesen. Ha valaki augusztusban csak a fürdővíz melegítésére használt pár köbméter gázt, de a szerződése szerint csak fűtésre van nála beállítva a szerződése, akkor a melegvízért többek kell fizetni – magyarázták.

Az MVM ügyfélszolgálatát egyébként a mai napon sem volt egyszerű elérni. A Röviden munkatársa is tájékozódni szeretett volna gázszámlájáról, órákon át tartó próbálkozás után, kora délután sikerült csak beszélni az energiaszolgáltató munkatársával.

Kapcsolódó hírek