Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Gazdaság

Súlyos benzindrágulás jön pénteken, de a dízelesek örülhetnek

Gyurcsány: meg akarnak ölni minket

Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke, volt miniszterelnök beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) X. tisztújító kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2020. március 1-jén.
Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke, volt miniszterelnök beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) X. tisztújító kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2020. március 1-jén. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Ezúttal nem versben, hanem hosszabb elemzésben igazította el követőit és az ellenzéket Gyurcsány Ferenc annak kapcsán, hogy szabad-e vitázni a Fidesszel. A dolgozat előzménye az lehet, hogy hétvégén több ellenzéki politikus is megjelent pofozózsáknak a kormánypárti Tranzit fesztiválon, különböző beszélgetéseken úgy tenni, mintha az orbánisták egyenrangú vitapartnerei lehetnének.

A DK elnöke szerint ugyanakkor a „rendszerváltó pártok csak egy dologról tárgyalhatnak a rendszerkívüliekkel”: a demokratikus, szabad és tisztességes választásokról, annak feltételeiről. Másról azért nem, mert akkor beemelik a Fideszt abba a demokratikus diskurzusba, ahol nekik már nincs helyük.

„Emlékezzenek a kormányfő elhíresült mondatára! »Ha teheted, akkor ellenfeledet meg kell ölnöd« – ugye ezt mondta?”

– vetette fel Gyurcsány, úgy értékelve: „ők nem vitatkozni, hanem ölni akarnak”, ezért ez nem a vita, hanem a küzdelem ideje. „Ezért nem megyünk el vitatkozni velük. Más dolgunk van. Készülni” – zárta bejegyzését Gyurcsány.

Mi a Fidesz, ki a Fidesz?Nem adok tanácsot egyetlen más pártnak se. Nem dolgom. Általános érvénnyel fogalmazok. Akik…

Posted by Gyurcsány Ferenc on Sunday, August 28, 2022