DK: Orbán a felelős a rekordmagas inflációért és az élelmiszerek drágulásáért

„Nincs még egy olyan európai ország, ahol 21 százalékos lenne az átlagos élelmiszer-infláció.”

DK: Orbán a felelős a rekordmagas inflációért és az élelmiszerek drágulásáért
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A Demokratikus Koalíció Orbán Viktor miniszterelnököt teszi felelőssé a rekordmagas inflációért és az élelmiszerek drágulásáért. Varju László, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján az Eurostat adatait idézve emlékeztetet:

Európában Magyarországon drágultak a legjobban az élelmiszerek.

Nincs még egy olyan európai ország, ahol 21 százalékos lenne az átlagos élelmiszer-infláció, s ez feketén-fehéren bizonyítja, hogy nem külső hatások, hanem a kormány politikája a drágulás oka. A folyamatos, 12 éven át folytatott forintgyengítés, a felelőtlen gazdaságpolitika és az uniós pénzek felfüggesztéséhez vezető „lopás” okozza a forint „haláltusáját”, amit a magyar emberek fizetnek meg a boltokban.

A nemzetközi összehasonlítás bizonyítja, hogy „Orbán miatt van szakadékban a forint, Orbán miatt van az egekben az infláció és Orbán miatt van aranyáron az élelmiszer” – mondta.

A DK szerint amíg Orbán Viktor marad, marad a válság is, és minden egyes nappal, amíg ő a miniszterelnök, „egyre rosszabbul és rosszabbul fogunk élni”, ez a válság ugyanis az Orbán-rendszer egyenes következménye.

„Orbán nem a megoldás, hanem maga a probléma” – fogalmazott az ellenzéki politikus.

Kapcsolódó hírek