Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Munkaerő-közvetítéssel lesz könnyebb a toborzás

Munkaerő-közvetítéssel lesz könnyebb a toborzás

A vállalatok életében kulcsfontosságú a megfelelő, jól képzett szakemberek megléte. A toborzás után meg is kell tudni tartani az alkalmazottakat, és ezek közül egyik sem könnyű feladat. Éppen ezért nagy terhet vehet le a cégek válláról a munkaerő-közvetítés.

A munkaerő-közvetítéssel nagy tehertől szabadulhatnak meg a cégek

Amikor egy szervezet növekszik, újabb és újabb pozíciók nyílnak meg és egyre sokasodik a dolgozói létszám. Előfordulhat az is, hogy nem a bővülés miatt van szükség új ember keresésére, hanem a munkahelyelhagyás az oka. Bármi is az, ami miatt munkaerőt kell keresni, a HR osztálynak kellően fel kell mérnie az igényeket a jelöltekkel kapcsolatban, amihez a legegyszerűbb út a szakmai elöljárón át vezet.

Már az álláshirdetés feladása sem egyszerű a legtöbb esetben. Meg kell határozni a szükséges képzettséget és készségeket, illetve azt is, hogy milyen platformon legyen majd elérhető.

A WHC munkaerő-közvetítés szolgáltatása által ez a teher lekerül a HR-esek válláról, hiszen a cég átvállalja a teljes toborzási és kiválasztási folyamatot. Az így felszabadult időt a kollégák olyan feladatok megoldásával tölthetik, amelyek a kitűzött célok elérését szolgálják, illetve nagyobb gondot fordíthatnak a vállalati kultúra fejlesztésére.

Fontos az első benyomás, de nem mindig van rá szükség

Amennyiben mégis a munkaadó vállalja be a munkaerőszerzést, érdemes tisztában lennie néhány praktikával. Fontos például, hogy már az első pillanattól kezdve törődjön a munkavállalói élménnyel. Már az interjú után is távozhat olyan szájízzel a jelölt, ami aztán rányomhatja a bélyegét a közös munkára.

Nem mindig van szükség teljesen új munkavállalót bevonni a cég életébe. Vannak olyan esetek, amikor egy másik területről, némi átképzéssel a már meglévő dolgozók kiválóan el tudják látni a feladatokat. A belsős kollégák nagy előnye, hogy jól ismerik a vállalatot, a folyamatokat és a kollégákat is, így nem kell hosszú időt tölteni a betanulással és a beilleszkedéssel. A meglévő dolgozókról már a vezetőknek is kialakult véleménye van, így érdemes bevonni a közvetlen feletteseket a döntésbe. A közös elhatározások mindig jó eredményekkel zárulnak.

Bővítsük az eszköztárat!

Ha a vállalatnak megvannak az anyagi forrásai, érdemes olyan digitális eszközöket beszerezni, amelyek a CV-k egységesítésében segítenek. Az önéletrajzok általában többféle stílusban és küllemben érkeznek a munkáltatóhoz, így azok feldolgozása borzasztóan idő- és energiaigényes tud lenni. Az automatizálás segítségével olyan előszűrést alkalmazhatunk, amelynek eredményeként már egy rövidebb lista lehet a kezünkben.

Jól látható, hogy a toborzás és a kiválasztás mennyi ráfordítással jár akár személyi, akár anyagi téren. Éppen ezért veszik igénybe egyre gyakrabban a cégek a munkaerő-közvetítés szolgáltatást, amely nagyban képes meggyorsítani a folyamatokat és költséghatékony is.