Gulyás: Magyarország születése sikertörténet

A miniszter szerint jó okunk van reménykedni.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédet mond az államalapítás napja alkalmából tartott, állami kitüntetések átadásával egybekötött ünnepségen a Károlyi-Csekonics-palotában 2022. augusztus 19-én.
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédet mond az államalapítás napja alkalmából tartott, állami kitüntetések átadásával egybekötött ünnepségen a Károlyi-Csekonics-palotában 2022. augusztus 19-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Magyarország születésnapján sikeres születéstörténetet ünneplünk, hiszen Szent István alkotása egy évezred után is élő egység – magyarázta a Miniszterelnökséget vezető miniszter Budapesten pénteken, az államalapítás napja alkalmából átadott kitüntetések ünnepségén.

Gulyás Gergely azt mondta, az évezredes múlt mindarra felkészít bennünket, ami a jövőben történhet, hiszen sikerült már túlélni a tatár, a török és a szovjet megszállást, Trianont, és azokat az időket is, amikor „az ország sorsáról nem Magyarországon döntöttek”.

Mindezek alapján jó okunk van remélni, hogy a jelen akadályait is sikerrel vesszük majd

– bizakodott Gulyás, vagyis szavai alapján még a 12 évnyi Orbán-kormányzás alatt szétlopott, lerohasztott, szinte minden tekintetben sereghajtóvá vált Magyarországnak is megvan az esélye, hogy ne csődöljön be, se Szijjártó moszkvai barátai ne akarják lerohanni.

Kapcsolódó hírek