Újabb brutális áramár-emelkedés jöhet, a DK szerint sok millió magyar kerülhet kilátástalan helyzetbe

Orbán Viktor miniszterelnök (k) a Védelmi Tanács alakuló ülésén a Karmelita kolostorban 2022. július 26-án. Balról Pintér Sándor belügyminiszter, jobbról Bordás Gábor, a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára.
Orbán Viktor miniszterelnök (k) a Védelmi Tanács alakuló ülésén a Karmelita kolostorban 2022. július 26-án. Balról Pintér Sándor belügyminiszter, jobbról Bordás Gábor, a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese árampiaci szakértők véleménye nyomán arról beszélt szerdán, hogy az év végére újabb „brutális” áramár-emelkedés jöhet, amelynek következtében sok millió magyar ember kerülhet kilátástalan helyzetbe.

Arató Gergely sajtótájékoztatóján azt mondta: szakértők szerint a már most is megduplázott áramárakhoz képest decemberre további 2,5-szeresére, összességében ötszörösére emelkedhet az áram ára.

Ez a rezsiemelésnek egy újabb brutális hullámát jelenti, ami sok millió magyar ember számára fog megoldhatatlan gondot okozni, rengetegen kerülhetnek kilátástalan, reménytelen helyzetbe – magyarázta.

Arató Gergely a DK nevében azt követelte, hogy a kormány ne emelje további két és félszeresére az áram árát, valamint fejezze be a titkolózást, és hozza nyilvánosságra, milyen áron szerzi be az MVM a villamos áramot, és azt is, hogy milyen módon állapítják meg a lakossági áramárat.

Kapcsolódó hírek