Kiakadtak a mentők: kretén strandolók videóztak, fotóztak a parton, miközben egy férfi életéért küzdöttek Balatonmáriafürdőn

Az életmentők takarókkal, fürdőlepedőkkel próbálták eltakarni a látványt, nem sok sikerrel.

„A kritikátlan viselkedés a mentést végzőket is megviselte, a Balatonlellei Mentőállomás vezetője egyenesen tűrhetetlennek minősítette a bámészkodók viselkedését, amelyhez hasonlót több mint harminc éves pályafutása alatt sohasem tapasztalt”

– olvasható az Országos Mentőszolgálat Facebook-posztjában, mely arról szól: hogyan tátották a szájukat többen a balatonmáriafürdői strandon, miközben a mentők egy férfi életéért küzdöttek.

A beszámoló szerint kedden fürdőzők húzták ki a tóból az 50 év körüli, már nem lélegző férfit, majd a perceken belül kiérkező mentőegységek és a légimentők azonnal megkezdték az ellátását. A beteg életéért több mint másfél órán keresztül küzdöttek a szakemberek, amit rengeteg bámészkodó figyelt a parton még annak ellenére is, hogy a mentők takarókkal és fürdőlepedőkkel próbálták eltakarni előlük a betegellátást.

Az életmentők ugyan megpróbálták elküldeni a „kíváncsi szempárokat”, de a katasztrófaturisták közül többen is teljes érzéketlenségükről tettek tanúbizonyságot: többen videóra vették és fényképezték a mentést, de voltak olyanok is, akik „gyermekükkel a karjukon nézték végig a férfi életéért vívott ádáz küzdelmet”.

A mentők mindent elkövettek, de a férfi életét sajnos a megfeszített csapatmunka ellenére sem tudták megmenteni, amit többen rögtön meg is osztottak a közösségi médiában – írta a Mentőszolgálat, hozzátéve: a kritikátlan viselkedés a mentést végzőket is megviselte.

❗️NAGYON KIAKADTAK A LELLEI MENTŐK❗️Hatalmas erőket riasztott a Kaposvári Mentésirányítás ahhoz az 50 év körüli…

Posted by Országos Mentőszolgálat on Wednesday, August 17, 2022

Kapcsolódó hírek