Belföld

Sorban szavaznak az idősotthonba bejelentett venezuelaiak az I. kerületben, a telefonjukon ott a fideszes eligazítás spanyolul

Belföld

Súlyos hangfelvétel került elő Karácsony Gergelyről

Belföld

Drámai bejelentést tett Dobrev Klára, itt a vége

„Semmi akadálya nincs a programok megtartásának” – Kiderültek az augusztus 20-i rongyrázás részletei

40 ezer pirotechnikai eszközt lőnek majd fel a Margit híd és a Petőfi híd között.

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár az augusztus 20-i légi parádé főpróbájáról tartott tájékoztatón a Miniszterelnökségen 2022. augusztus 15-én.
Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár az augusztus 20-i légi parádé főpróbájáról tartott tájékoztatón a Miniszterelnökségen 2022. augusztus 15-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor

A magyar légierő az augusztus 20-ai ünnepen is megmutatja magát a Duna felett – mondta a Magyar Honvédség parancsnoka hétfőn, a magyar légierő napján Budapesten tartott sajtótájékoztatón. Ruszin-Szendi Romulusz a Miniszterelnökség erkélyéről személyesen is megtekintette az ünnepi parádéra gyakorlatozó pilótákat, és azt magyarázta:

fontos a gyakorlás, a mostani főpróba, hogy méltóképpen ünnepelhessük a magyar államalapítást!

A Magyar Honvédség Mi-24 harci helikoptere az augusztus 20-i légi parádé főpróbáján Budapesten, a Duna felett 2022. augusztus 15-én.

A Magyar Honvédség Mi-24 harci helikoptere az augusztus 20-i légi parádé főpróbáján Budapesten, a Duna felett 2022. augusztus 15-én.Fotó: MTI/Illyés Tibor

A tisztavatás utáni légiparádéra is annak jegyében készülnek, hogy méltóképpen ünnepelhessék a magyar államalapítást – emelte ki az altábornagy.

A légiparádén a Magyar Honvédség valamennyi géptípusa részt vesz: a Duna budapesti szakasza felett megjelennek a Gripen vadászgépek, a kiképzőgépek, a szállítógépek, továbbá a Mi-24-es, Mi-17-es, valamint a H145M típusú helikopterek is.

Látványos lesz, a látvány az fontos

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a főpróba megtekintése előtt, miközben családok százezrei éppen a téli spórolásokat tervezik, a megdrágított rezsijüket számolgatják, azzal dicsekedett: az ünnepre látványos bemutatóval készülnek!

Semmi akadálya nincs a programok megtartásának – mondta az államtitkár.

Az államalapítás ünnepéhez idén is négynapos programsorozat kapcsolódik. A látogatókat augusztus 18. és 21. között mintegy 20 helyszínen több száz programelemmel várják.

A háborús-, inflációs- és ki tudja még milyen „veszélyhelyzet” ellenére idén is megtartják a hagyományos állami rendezvényeket: a tisztavatást, a légiparádét, a zászlófelvonást és a Szent Korona-látogatást. Nem maradnak el az egyházi események sem, az ünnepi szentmise és a Szent Jobb-körmenet.

Augusztus 20-án este a tűzijátékon uszályokról és pontonokról mintegy 40 ezer pirotechnikai eszközt lőnek majd fel 4,3 kilométer hosszan a Margit híd és a Petőfi híd között.

Utóbbival kapcsolatban hatalmas civil akció is szerveződik: a Dehogy megyek a tűzijátékra felhíváshoz már több, mint 130 ezer ember csatlakozott a Facebookon, így tiltakozva az ellen, hogy az Orbán-kormány a válság küszöbén sem tud lemondani az eszetlen pénzszórással járó értelmetlen, környezetkárosító tűzijátékról.

Ez is érdekelhet: Mészáros Lőrinc cége nyerészkedik a kályhás fűtésre kényszerülőkön

Kapcsolódó hírek

Halálos baleset történt Kisszállás térségében

Ütköztek, majd lángba borult a személyautó az M86-os gyorsforgalmin

Gulyás Gergely bejelentette, hogy idén is minden idők leglátványosabb fény- és tűzijátéka volt Magyarországon

A Párbeszéd megkérte a kormányt, hogy ne rendezzen augusztus 20-án tűzijátékot

Idén a tavalyinál is drágább lehet az augusztus 20-ai tűzijáték

Agyrém: 13 milliárd forint közpénzből mehet az idei augusztus 20-i rongyrázás

Tóth Gabi szegi meg az augusztus 20-i ünnepi kenyeret a Várkert Bazárban

Harckocsikkal, katonásdis faszkodással hecceli az embereket a kormány augusztus 20-án is

Novák Katalin a legismertebb magyar pékkel sütötte meg az ünnepi kenyeret

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!