Belföld

Fotók: Orbán Viktor feleségével bulizott Magyar Péter

Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Orbánék suttyópártja már az Unió utáni életre készülne

Novák Elődék, a Mi hazánk Mozgalom politikusai maszkabáloznak az Országgyűlésben.
Novák Elődék, a Mi hazánk Mozgalom politikusai maszkabáloznak az Országgyűlésben. Fotó: Facebook/Novák Előd

Az Európai Unió utáni életre készülést sürgette csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Novák Előd, a Fidesz szélsőjobboldali fiókpártja, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke, országgyűlési képviselője.

Az EU – szerinte – válságos helyzetében ez az egyetlen helyes, felelős politikai magatartás – magyarázta, a magyar önrendelkezés és önellátás erősítését sürgetve! Novák úgy tudja, Magyarország az unió „nettó ráfizetője”, hiszen miközben az uniós források a hazai GDP négy százalékát teszik ki, addig szerinte hét százaléknyi az az arány, amit a multinacionális cégek profitként visznek ki az országból.

Magyarország legnagyobb stratégái.

Posted by Hírek Ma on Thursday, July 28, 2022

Hogy eközben ezek a cégek hány munkahelyet, milyen beruházásokat teremtettek, hogyan járultak hozzá Magyarország életszínvonalának javulásához, arról a „nagy gondolkodó” nem értekezett, ahogy arról sem, hogy külföldi vállalatok nélkül mégis ki és milyen munkát adna a magyar emberek tömegeinek.

Novák szerint módosítani kellene az alaptörvényt annak érdekében, hogy lehessen referendumot tartani az ország uniós tagságáról, majd az elmúlt 18 év mérlegének megvonása után ügydöntő népszavazást kellene tartani a kérdésben.

A Mi Hazánk politikusa azzal érvelt: az Oroszország elleni embargó „évek óta” súlyos károkat okoz a hazai mezőgazdaságnak. (Még véletlenül sem az aszály, a hatékonytalanság vagy a nagybirtokosoknak, „kamu mezőgazdászoknak” kedvező állami támogatások központilag szervezett szétlopása.)

Tagok legyünk, vagy szabadok, ez most a kérdés, és Novák állítása szerint egyre többen érzik úgy, hogy az EU inkább gyarmatosít és kihasznál minket, a belügyeinkbe is egyre jobban beleavatkozik, nemzeti önrendelkezésünket felszámolja, a nemzetek Európája helyett egy Európai Egyesült Államokká gyúrva össze az országokat – mondta fel a korábbi flúgos rendszerekből is jól ismert, mostanában a Fidesznek kedves „mindenki ellenünk fenekedik” dumát Novák Előd.

Kapcsolódó friss hírek