Toroczkai úgy tudja, ádáz ellenzéke lesznek a kormánynak, ha ártana Magyarországnak

A Fidesz zsebellenzéke a választás utáni kedden máris az M1 stúdiójában találta magát.

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke beszél a párt választási eredményváró rendezvényén, a Budapest Kongresszusi Központban 2022. április 3-án.
Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke beszél a párt választási eredményváró rendezvényén, a Budapest Kongresszusi Központban 2022. április 3-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ádáz és nagyon kemény ellenzéke lesz a Mi Hazánk Mozgalom a kormánynak, ha olyan lépéseket tesz, amelyek ártanak Magyarországnak – magyarázta a Fidesz farvízén megérkezett szélsőjobboldali mozgalom elnöke kedden, miután máris beszólították az M1 propagandacsatorna reggeli műsorába.

Toroczkai László szerint „elképesztő” elhallgatás és cenzúra övezte a párt kampányát, példaként megemlítette, hogy a Facebook törölte az oldalukat, sőt kibertámadás érte a honlapjukat!

A politikus rendkívül fontosnak tartja, hogy a megszerzett hét mandátumuknak köszönhetően sikerült parlamenti frakciót alakítaniuk és bekerülhetnek a bizottságokba. Így hasonló méretű lesz a Mi Hazánk Mozgalom parlamenti frakciója, mint például a Jobbiké – hívta fel a figyelmet.

„Mi egy egészen újfajta párt vagyunk és új színt viszünk majd – azt gondolom – az Országgyűlés munkájába; szerintem óriási szükség volt már végre egy olyan pártra, amely nem úgy működik, mint akár a Fidesz, akár ezek a balliberális pártok” – bizonygatta Toroczkai László. Szerinte ugyanis a balliberális pártok úgy működnek, hogy bármilyen javaslat érkezik egy másik párttól, azt lesöprik az asztalról.

Hangsúlyozta: a legfontosabb, hogy Magyarországnak jobb legyen, ezért ami „jó javaslat” a magyarok és az ország számára, azt elképzelhető, hogy támogatni fogják a Mi Hazánk képviselői is.

Toroczkai László szerint azért alapították a pártot, mert úgy látták, hogy szükség van egy „harmadik erőre” a parlamentben, de ez azt is jelenti, hogy lehetnek olyan ügyek, amelyekben együtt szavaznak a kormány-, illetve az ellenzéki pártokkal.

Kapcsolódó hírek