Belföld

Az iskolázatlanok és az idősek tartják hatalomban a Fideszt

Baleset

Lezuhant egy nő az óriáskerékről a Balaton Soundon

Belföld

Levelet kaptak a diplomások Orbán Viktortól

Kijöttek a friss számok: történelmi bevételt és profitokat csinált az OTP a második negyedévben

PATAI Mihály; CSÁNYI Sándor
Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója beszédet mond, miután átvette "a hazai tőkepiac fejlesztéséért" a tőzsde igazgatósága által adományozott életműdíjat Patai Mihálytól, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) elnökétől az OTP Bank részvényeinek tőzsdei szereplése 25. évfordulója alkalmából rendezett sajtótájékoztatón az V. kerületi Bank Centerben 2020. október 7-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Soha nem volt még olyan magas bevétele, működési eredménye és korrigált profitja az OTP-nek, mint az idei második negyedévben, derült ki a bank csütörtök hajnalban közzétett jelentéséből.

Az OTP csoport az elemzői várakozásoknál jobb, 162,128 milliárd forint konszolidált korrigált adózás utáni eredményt ért el korrekciós tételek hatása nélkül, ami az előző negyedévit 83 százalékkal, az egy évvel korábbit 26 százalékkal meghaladta.

Az elemzői konszenzus 136,541 milliárd forintos negyedéves konszolidált korrigált adózás utáni eredménnyel számolt, ami éves összevetésben 6 százalékos, negyedéves alapon 54 százalékos növekedést feltételezett.

A jelentés alapján az OTP csoport 2022 január-júniusban 250,752 milliárd forint adózott eredményt ért el, ami 2 százalékkal magasabb az előző év azonos időszakinál.

Az első féléves adózás utáni eredményt a jellemzően nagy negatív egyedi tételeken (a magyarországi különadók, orosz goodwill leírás) túl döntően a kockázati költségek, illetve a továbbra is dinamikus üzleti aktivitásnak köszönhetően növekvő alapbanki bevételek alakították – írták. Az első negyedévben elszenvedett jelentős ukrán és orosz veszteségekkel szemben a második negyedévben mind az ukrán, mind pedig az orosz operáció korrigált eredménye pozitívba fordult, a kockázati veszteségek érdemben csökkentek.

Stabil az OTP teljesítménye a cégvezetés szerint

Az OTP Bank stabilitását és erejét mutatja, hogy az egyedi tételeket nem számítva, a háború hatásaival együtt a tavalyihoz hasonló lett az OTP csoport teljesítménye a második negyedévben – mondta Bencsik László, az OTP Bank Nyrt. vezérigazgató-helyettese a bank eredményeit értékelő sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

Hozzátette: az első fél év profitabilitására a háborús helyzetnek „érdemben nem volt hatása”. Ugyanakkor az egyedi tételek, a jelentős, nem várt magyarországi extra terhek (extraprofitadó, kamatstop) hatása már jelentős volt. Egyben reményét fejezte ki, hogy ezek a hatások csak átmenetiek.

Az osztalékfizetésre vonatkozó kérdésre közölte: ha lesz lehetőség rá, akkor fizetnek osztalékot, ugyanakkor korainak nevezte erről bármit nyilatkozni. Ha a teljesítmény az első fél évhez hasonlóan alakul, akkor lesz osztalékfizetés. Az alap üzleti működés pozitív, viszont a háborús kockázat és az állami extraterhek hatása jelentős – fejtette ki.

Ez is érdekelhet:
Levelet küldtek Tóth Gabi sajtósának, egy @fidesz.hu végű email címről jött a válasz

Kapcsolódó hírek

Balesetet szenvedett és súlyosan megsérült egy motoros rendőr Budapesten

Meghalt egy motoros a 81-es főúton Magyaralmásnál

Brutális, 239,962 milliárd forintos nyereséget ért el az OTP Bank az első negyedévben

Ukrajna levette az OTP-t a háborút támogatók listájáról, ezt üzente válaszul a magyar külügy

Keményen lehúzza az OTP a készpénzbefizetőket – mutatjuk, kik a kivételek

Az OTP feljelentette Karácsony Gergely mozgalmát: banális hibákon csúszhatott el a kamu adománygyűjtés

10 éves mélypont jöhet ősszel a magyar ingatlanpiacon

Kocsis Máté, miután Varga bedöntötte az OTP árfolyamát: az csak a pénzügyminiszter magánvéleménye volt, hogy emelni kell a bankadót

„A társadalom 80 százalékának nincs érdemi megtakarítása” – súlyos kutatást ismertetett az OTP