Megkezdődött az „egész Európát védő” déli határkerítés megerősítése

Mivel „folyamatosan nyomás alatt tartják, fizikailag támadják” a migránsok.

Kiránduló nyugdíjas csoport megtekinti a határzárat.
Kiránduló nyugdíjas csoport megtekinti a határzárat. Fotó: Facebook/Gémes László

A kormány döntésének megfelelően a büntetés-végrehajtási szervezet megkezdte a már meglévő 165 kilométer hosszúságú biztonsági határzár megerősítését és az új határvédelmi rendszer kiépítését a hódunai szakaszon – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága szerdán.

A büntetés-végrehajtás nemcsak a kerítéselemek gyártását és azok összeszerelését végzi fogvatartotti munkáltatással, de a biztonsági határzár karbantartásáért, a rongálások javításáért is ez a szervezet a felelős.

A kerítés, amely a magyar kormány értelmezése szerint egész Európát védi.

A kerítés, amely a magyar kormány értelmezése szerint egész Európát védi.

Azt írták: tavaly 2181, idén eddig pedig már 1528 esetben rongálták meg a biztonsági határzárat. Egy hónap alatt meghaladja a 150-et az ilyen esetek száma, ami azt jelenti, hogy

„folyamatosan nyomás alatt tartják, fizikailag támadják Magyarország déli határszakaszát”!

A magyar-szerb határszakaszon a meglévő 165 kilométeres kerítés első sorát most egy úgynevezett hattyúnyak felhelyezésével erősítik meg. Ezeket pengés kerítéselemmel fedik, míg alsó felüket többsoros NATO-dróttal szerelik fel.

A megerősítés része a határzár első sorának betonacél síkhálóval történő megerősítése, illetve a gyors telepítésű drótakadály (GYODA) cseréje és magasítása is, ezek elsődlegesen a kerítés átvágását akadályozzák meg – írták. A mintegy 10 kilométeres hódunai szakasz területén pedig egy teljesen új határzárat telepít a BvOP, hasonló műszaki tartalommal.

Kapcsolódó hírek