Belföld

Magyar Péter fingatja a fideszes mamelukokat az Európai Parlamentben

Belföld

Itt a vége, Magyar Péter mindent bevallott

Bűnügy

Vérlázító: durva bírságot kaphat, aki kukákból gyűjt visszaváltható palackokat

Rendkívüli intézkedés: tilos kivinni tűzifát az országból

Tűzifaosztás Debrecenben
A közmunkásokat foglalkoztató Dehusz (Debreceni Humán Szolgáltató) Kft. dolgozói tűzifát készítenek elő szállításhoz a cég telephelyén Debrecenben 2020. január 20-án. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Az Agrárminisztérium propagandadumája szerint „a háború és a brüsszeli szankciók okozta energiaválság” miatt a kormány kiviteli tilalmat rendel el az energiahordozókra, így a tűzifára is. Az energia-ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű tűzifa külföldre történő kivitelét a kormány kontroll alatt tartja, szükség esetén korlátozni is tudja és elővásárlási jogával is élhet – magyarázta Nagy István agrárminiszter a Magyar Közlönyben megjelent rendelettel összefüggésben.

A tárcavezető közleményben „az elhúzódó orosz-ukrán háborúra és a brüsszeli szankciókra” mutogatott az energiaválság kapcsán,

véletlenül sem kitérve arra, hogy az Orbán-kormány tizenkét éven át gyepfűtött stadionokra és lówellnessre szórta el a pénzt, ahelyett, hogy a megújuló energiaforrások támogatására, vagy épületszigetelésre, -korszerűsítésre költött volna.

Az új rendelet értelmében a tűzifa-kivitelt végző szervezetek és magánszemélyek minden tervezett külföldi értékesítésről bejelentési kötelezettséggel tartoznak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal felé, amely erről tájékoztatást ad az Agrárminisztériumnak.

Amennyiben a magyar lakosság és a közületek ellátása érdekében szükség van a bejelentő által külföldön értékesíteni kívánt fára, úgy a kormány él a rendeletben biztosított elővásárlási jogával, és a kijelölt állami erdőgazdálkodón keresztül a hazai közcélokra megvásárolja a mennyiséget – hívta fel a figyelmet az „előre megyünk, nem hátra” jegyében az agrártárca vezetője.

Ez is érdekelhet:
Halálos baleset történt a 6-os úton Érdnél

Nagy István a 4800 forintos pontyfilé mellől üzeni: lesz elég hal az ünnepekre

Esőben, arany színű ollóval nyiszálva adtak át egy utat a fideszesek Mosonmagyaróváron

Betiltaná a műhúst a miniszter Magyarországon

Mit keres itt? Titokban Magyarországra érkezett a fehérorosz külügyminiszter

Nagy István: Érik a fostos szilva

Meghalt Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár

Most a harmadik világháború kitörésével riogat a ruszkipárti hazaáruló fideszes

Nagy segítség a magyar családoknak: hungarikum lett a kocsi, a szaloncukor és az Aranyfácán sűrített paradicsom

Célt ért a tiltakozás: meghátrált a kormány a védett erdők kiirtása ügyében