„Nincs más olyan kormány Európában, amely erdőirtással próbálná megoldani az energiaválságot”

Petíciót indított az LMP a fakitermelés fokozása ellen.

„Nincs más olyan kormány Európában, amely erdőirtással próbálná megoldani az energiaválságot”
Fotó: Pixabay/ybernardi

Petíciót indított a Lehet Más a Politika (LMP) a fakitermelés fokozása ellen – közölte vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján Bakos Bernadett, a párt országgyűlési képviselője. Emlékeztetett: az LMP a napokban az egész országban minden közösségi közlekedési eszközre érvényes, havi 5 ezer forintos klímabérlet bevezetését javasolta a klímaválság hatásainak enyhítéséért.

Csütörtökön azonban megjelent „egy elképesztő természetkárosítást lehetővé tevő” kormányrendelet, amely megkönnyíti a fakitermelést az erdészeteknek – tette hozzá. Bakos Bernadett kiemelte:

nincs más olyan kormány Európában, amely fakitermeléssel, erdőirtással próbálná megoldani az energiaválságot, mert ez valójában nem is megoldás, csak rövid távú kárenyhítés.

Az LMP szerint ezt a „kiemelten környezetpusztító” rendeletet azonnal vissza kell vonni – közölte.

🌳⚠️ Nem csak természetvédelmi, de az erdőgazdálkodás fenntarthatósága szempontjából is súlyosan aggályosnak látjuk a ma…

Posted by WWF Hungary on Friday, August 5, 2022

Ennek érdekében az LMP petíciót indított, amelyet egy nap alatt 13 ezren írtak alá, augusztus 9-én 10 órakor pedig tiltakozó akciót tartanak az Agrárminisztérium épülete előtt – mondta Bakos Bernadett.

Kapcsolódó hírek