Orbánék elhagyták az országot

Míg az emberek a megdráguló rezsijüket vagy a kata-megszorítás utáni életük számolgatják, a fél kormány inkább lelépett Amerikába.

Orbán Viktor az Egyesült Államokba utazott, ahol részt vesz az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján, a CPAC-en, és kétoldalú találkozókat is bonyolít – közölte az örömhírt Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfőn. A delegáció tagja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója és Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke is.

Orbán Viktort Havasi állítása szerint „az egyik” nyitóbeszéd megtartására kérték fel „a világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén”, az amerikai CPAC-en (Conservative Political Action Conference).

A CPAC 1974-ben alapított konzervatív politikai dzsembori, melyet az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) rendez meg; s a közel fél évszázados története során az ACU legnépszerűbb, több tízezer konzervatívot megmozgató eseményévé nőtte ki magát.

Kapcsolódó hírek