Belföld

Pánik a Karmelitában, vasárnap egész nap üléseztek Rogánék

Belföld

Mészáros Lőrinc a verseny nélkül elnyert állami megbízásokról: „Ezt minden magyar vállalkozó nevében kikérem magamnak”

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Bukik a’ Orbán: rendkívüli parlamenti ülést kezdeményeznek az ellenzéki pártok

RövidenRöviden
Orbán Viktor, Kósa Lajos, Kocsis Máté és Rogán Antal a parlament ülésén 2018. december 12-én.
Orbán Viktor, Kósa Lajos, Kocsis Máté és Rogán Antal a parlament ülésén 2018. december 12-én. Fotó: Bankó Gábor

Nem mondhatni, hogy nem dolgoznak meg a gázsijukért Orbán Viktor hasznos hülyéi: a hat ellenzéki frakció augusztus 8-ára rendkívüli parlamenti ülést kezdeményez a „megélhetési válság” miatt!

Hogy ettől milyen csodát várnak a kétharmados parlamentben, ahol vécére sem mehetnek ki a kormánypártok engedélye nélkül, azt nem tudni, ahogyan azt sem, hogy Rogán Antal kérte-e tőlük a dolgot. Mindenesetre a kata-törvény visszavonásáról, a rezsiemelés eltörléséről, az élelmiszerek drágulásának megfékezéséről, áfacsökkentésről, a „klímabérlet” bevezetéséről és a lakóépületek szigetelésére vonatkozó országos program elindításáról tárgyalna a Momentum, a DK, a Párbeszéd, az MSZP, az LMP és a Jobbik.

Az ellenzéki pártok hétfői, közös sajtótájékoztatóján Hajnal Miklós momentumos parlamenti képviselő arról magyarázott: a rendkívüli ülésen még a hatályba lépés előtt eltörölhetné a parlament (:DDD) az új kata-törvényt, illetve az érintettekkel való egyeztetés után új szabályozást dolgozhatna ki, amely ésszerű időben, jövő januártól lépne életbe!

Emellett – folytatta – a Magyarországon kialakult szociális válsághelyzet miatt azonnali döntésekre lenne szükség több kérdésben is, mert egyértelművé vált, hogy a „megszorítások kora” következik Magyarországon, a kormány a választási osztogatást, illetve az elhibázott gazdaságpolitikáját a magyar emberekkel fizettetné meg. Ki fog derülni, hogy egyáltalán eljönnek-e erre az ülésre a Fidesz képviselői, hazajönnek-e a nyaralásukról, hajlandóak-e megvitatni az ország ügyeit augusztusban is – fogalmazott.

Kálmán Olga, a DK-frakció szóvivője közölte: a rendkívüli ülésen megtárgyalnák a DK határozati javaslatát is, amelyben a rezsiemelés visszavonására és egy családokat segítő, gazdaságilag fenntartható rezsicsökkentés kidolgozására szólítják fel a kormányt. Szerinte Orbán Viktor hazudott, amikor a rezsicsökkentés megtartásáról beszélt, miközben rezsiemelésbe és „minden idők legnagyobb megszorító csomagjának végrehajtásába kezdett”.

Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezetője arról beszélt: Magyarországot brutális élelmiszerválság sújtja, egyre nőnek az élelmiszerárak és a következő hónapokban tovább fog súlyosbodni az inflációs helyzet. A Párbeszéd határozati javaslata ezért arra szólítja fel a kormányt, hogy teremtse meg az élelmiszer-önrendelkezés feltételeit, vezesse vissza a 2016-ban megszüntetett stratégiai élelmiszer-tartalékot és tegyen lépéseket azért, hogy a klímakatasztrófa hatásaihoz alkalmazkodni tudjon az ország.

Az LMP 5000 forintos, minden közlekedési eszközre érvényes bérlet bevezetésére szólítja fel a kormányt – közölte Gál József szóvivő. Hozzátette: a „klímabérlet” nemcsak azoknak lenne segítség, akik nem tudják kifizetni még a 480 forintos benzinárat sem, hanem nagyon sok autóst átterelne a közösségi közlekedésre.

Az MSZP országos, otthonszigetelési program elindítását követeli, nemzeti és uniós forrásokból – mondta Kunhalmi Ágnes, a párt társelnöke. Szerinte ez a program biztosítaná az olcsó, megfizethető rezsit és a fenntartható rezsicsökkentést a magyar családoknak.

Lukács László, a Jobbik frakcióvezetője közölte: pártja az alapvető élelmiszerek és a gyerekneveléshez szükséges eszközök áfájának eltörlésére szólítja fel a kormányt. Hozzátette: azt is követelik, hogy a gáz és az áram, valamint a tűzifa áfabevételeiről is mondjon le az állam. Hangsúlyozta: a rendkívüli ülésre „elvárják” a fideszes képviselőket, ők is tartoznak a saját szavazópolgáraiknak annyival, hogy eljönnek és ezekben a fontos kérdésekben elmondják a véleményüket!

Keményen felkérdezték a parlamentben a tovább magyarázkodó Polt Pétert

Nagy munkában a Fidesz: ismét meghosszabbították a „háborús veszélyhelyzetet”

Orbánnak eldurrant az agya a Parlamentben, saját magukat buktatta le

Menczer Tamás úgy tudja, egész Brüsszel Orbán Viktor elhallgattatásán dolgozik

Illegális bevándorlókat találtak az M7-es autópályán, egyikük elmenekült

Dőlnek a csontvázak? Nyomoznak a CÖF plakátkampányos cége ügyében