Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Országos aláírásgyűjtés indul az orbáni megszorítások ellen

Lőrik Ágnes, a Szécsényi Gyerekesély Program tanodájának vezetője (b) nézi egy a program által támogatott fiatal lány füzetét a Nógrád megyei Nagylócon.
Lőrik Ágnes, a Szécsényi Gyerekesély Program tanodájának vezetője (b) nézi egy a program által támogatott fiatal lány füzetét a Nógrád megyei Nagylócon. Fotó: MTI/Komka Péter

A Jobbik országos aláírásgyűjtést indít az „orbáni megszorítások” ellen – közölte Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt alelnöke pénteken.

A Jobbik azt javasolja, hogy „legalább négy területen ne nyerészkedjen az agyonadóztatott magyar embereken a kormány”: az alapvető élelmiszereken, a gyermeknevelési termékeken, a tűzifán, valamint a rezsiszámlákon. „Azt kezdeményezzük, hogy az e négy területet érintő termékeken töröljék el az áfát, vagyis szállítsa le azt a kormány nulla százalékra” – írta az országgyűlési képviselő.

Hozzátette: „a választási kampányban végig hazudott a Fidesz„, hiszen szó sem esett húsba vágó megszorításokról, a kata-rendszer felszámolásáról vagy a rezsicsökkentés lebontásáról, éppen az ellenkezőjét ígérték.

„Mára kiderült, hogy az Orbán-kormány brutálisan megadóztatja a magyar embereket, egyre több és több adót szed be tőlük – többek között az áfából –, s ebből finanszírozza a pénzszórását, valamint a felelőtlen gazdaságpolitikáját”

– fogalmazott Z. Kárpát Dániel.

A Jobbik politikusa kiemelte, rekordgyenge a forint, óriási az infláció, elszabadultak az élelmiszerárak, drasztikus lesz a rezsiemelés, a bérek pedig megalázóan alacsonyak, ilyen körülmények között sokan képtelenek lesznek biztosítani maguknak a tisztes megélhetést.