Bulvár

Ironikus üzenetben sietett Varga Judit segítségére Renner Erika, a lúgos orvos áldozata

Gazdaság

Komoly üzemanyag drágulás jön napokon belül

Gazdaság

Kínos kérdésekre várja a választ Orbán Viktortól Magyar Péter

Kórházi ápolóra és mentősökre támadtak Tatabányán

RövidenRöviden
A tatabányai Szent Borbála Kórház új, 5600 négyzetméteres központi épülete az átadás napján, 2015. október 14-én.
A tatabányai Szent Borbála Kórház új, 5600 négyzetméteres központi épülete az átadás napján, 2015. október 14-én. Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Ápolót bántalmazott egy cseh állampolgár a tatabányai kórházban, a város egy másik pontján pedig a mentősökre támadt egy ellátásra szoruló helybéli.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság pénteki közlése szerint a mentők csütörtök este két cseh állampolgárt vittek be a tatabányai kórházba. A 18 éves férfi a váróteremben várakozott, amíg a barátnőjét ellátták.

Amikor egy egészségügyi dolgozó kilépett az egyik osztályról, a férfi – minden előzmény nélkül – két kézzel mellkason ütötte az ajtóban álló ápolót, majd dulakodni kezdett vele. A kórház dolgozói azonnal a társuk segítségére siettek és lefogták a támadót.

A rendőrök elfogták, előállították, majd őrizetbe vették a cseh állampolgárt, aki ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult büntetőeljárás.

A gyógyszerre alkohol is megtette a hatását

Ugyanezen a napon egy másik helyszínen is közfeladatot ellátó személyeket ért támadás Tatabányán: egy 54 éves helyi lakos – aki nagy mennyiségű fájdalomcsillapítót és egyéb gyógyszert vett be és arra alkoholt ivott – rátámadt az őt ellátni szándékozó mentősökre.

Az elkövető először botra tekert szögesdróttal, majd késsel fenyegette meg az egészségügyi dolgozókat, továbbá közölte, hogy felgyújtja és rájuk borítja a mentőautót.

A rendőrök a gyógyszermérgezést szenvedett embert az orvosi ellátása után őrizetbe vették, ellene erőszakkal vagy fenyegetéssel akadályozva elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult büntetőeljárás.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Felborult egy mentőautó Budapesten

Nőkre támadó férfit fogtak el a rendőrök Tatabányán

Kirúgták a betegszállítót, aki mezítláb, egy köntösben hagyta magára Curtis anyját a lakása előtt

Távoltartást kért korábban a Tamásiban meggyilkolt nő, a bíróság nem találta megalapozottnak, ezután a férje megölte

Magyar Péter reagált Varga Judit súlyos vádjaira

Az ügyészség úgy tudja, nem tűntek el iratok „az úgynevezett Völner-Schadl-ügyben”