Külföld

Rossz hírek érkeztek Ferenc pápa állapotáról

Belföld

Elbocsátják a Continental makói gyárából a magyar dolgozókat, akik a vendégmunkásokat tanították be

Baleset

Szörnyű baleset Nyárlőrinc határában, egy ember meghalt

Kórházi ápolóra és mentősökre támadtak Tatabányán

RövidenRöviden
A tatabányai Szent Borbála Kórház új, 5600 négyzetméteres központi épülete az átadás napján, 2015. október 14-én.
A tatabányai Szent Borbála Kórház új, 5600 négyzetméteres központi épülete az átadás napján, 2015. október 14-én. Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Ápolót bántalmazott egy cseh állampolgár a tatabányai kórházban, a város egy másik pontján pedig a mentősökre támadt egy ellátásra szoruló helybéli.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság pénteki közlése szerint a mentők csütörtök este két cseh állampolgárt vittek be a tatabányai kórházba. A 18 éves férfi a váróteremben várakozott, amíg a barátnőjét ellátták.

Amikor egy egészségügyi dolgozó kilépett az egyik osztályról, a férfi – minden előzmény nélkül – két kézzel mellkason ütötte az ajtóban álló ápolót, majd dulakodni kezdett vele. A kórház dolgozói azonnal a társuk segítségére siettek és lefogták a támadót.

A rendőrök elfogták, előállították, majd őrizetbe vették a cseh állampolgárt, aki ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult büntetőeljárás.

A gyógyszerre alkohol is megtette a hatását

Ugyanezen a napon egy másik helyszínen is közfeladatot ellátó személyeket ért támadás Tatabányán: egy 54 éves helyi lakos – aki nagy mennyiségű fájdalomcsillapítót és egyéb gyógyszert vett be és arra alkoholt ivott – rátámadt az őt ellátni szándékozó mentősökre.

Az elkövető először botra tekert szögesdróttal, majd késsel fenyegette meg az egészségügyi dolgozókat, továbbá közölte, hogy felgyújtja és rájuk borítja a mentőautót.

A rendőrök a gyógyszermérgezést szenvedett embert az orvosi ellátása után őrizetbe vették, ellene erőszakkal vagy fenyegetéssel akadályozva elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult büntetőeljárás.

Ezek is érdekelhetnek

Kamion ütött el egy idős nőt Tatabányán, belehalt sérüléseibe

Tragikus balesetben meghalt egy 25 éves magyar mentős

„Lángolt, mint egy rakéta” – Kigyulladt egy InterCity-pótlóbusz hétfő este Tatabányánál

Most közölték: egy ember életveszélyesen megsérült a ma reggeli sápi vonatbalesetben

Drogkereskedőket fogtak el Gyöngyösön: luxusórákat, autókat és egy 100 milliós házat is lefoglaltak a rendőrök

Elítélték a tanárt, aki kiskorúval folytatott szerelmi viszonyt Hajdú-Biharban