Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Luxushelikopterező honvédelmi miniszter: fel kell gyorsítani a haderőfejlesztést

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter beszédet mond a tatai Klapka György laktanyában tartott harckocsizó fegyvernemi napon 2022. július 25-én.
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter beszédet mond a tatai Klapka György laktanyában tartott harckocsizó fegyvernemi napon 2022. július 25-én. Fotó: MTI/Krizsán Csaba

A haderőfejlesztés felgyorsításáról magyarázott hétfőn Tatán, az MH 25. Klapka György Lövészdandár laktanyájában a honvédelmi miniszter.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a miniszteri zászlószalag-adományozással egybekötött harckocsizó fegyvernemi napon kiemelte, hogy a kormány haderőfejlesztési programjának köszönhetően több helyszínen nagyszabású épületfelújítási és más infrastrukturális fejlesztések folynak, így a tatai laktanyában is!

A jelenlegi helyzetre tekintettel Magyarországnak fel kell gyorsítania a haderőfejlesztést. A kormány által létrehozott honvédelmi alap lehetővé teszi, hogy a „háborús infláció” és a globális gazdasági nehézségek ellenére az eddiginél erőteljesebben folytatódjon az erre vonatkozó program – hangoztatta a politikus, aki máskor ötmilliárdos helikopterrel jár lovakat simogatni.

A technikai fejlesztések mellett a miniszter kitért arra is, hogy a kormány a katonák kimagasló arányú illetményemeléséről határozott a közelmúltban.

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt